Connect with us

technokrata

14 milliárdos bevétele volt a Google-nek

Dotkom

14 milliárdos bevétele volt a Google-nek

Bődületesen növekszik a bevétele a cégnek, jól megy a reklám biznisz.

A Google kiadta negyedévenkénti pénzügyi beszámolóját, melyből kiderült, hogy ismét csúcsot állítottak fel, méghozzá 14.42 milliárd dollár bevételt értek el a téli időszakban. Ez a tavalyi év hasonló időszakához képest 36%-os növekedést jelent. 2012 egyben az az év is, amikor a vállalat átlépte az 50 milliárd dolláros éves bevételt. Persze ez a bevétel, ebből lejönnek a kiadások, az adók, a rezsi, a munkabér, a minden. Ha ezeket levonjuk, akkor a Google az utolsó negyedévben tisztán 2.89 milliárd dollárt keresett (2011 Q3-ban 2.71 milliárd dollár volt a nyereség).

google earnings q

Egyáltalán nem meglepő, hogy a hirdetésekből és a saját weboldalakból szedték össze a nyereség nagyobbik részét. A 14.42 milliárd dollárból 5.99 milliárd dollár az Egyesült Államokból jöt bevételként, az 53%-a azonban más országokból. Csak az Egyesült Királyságból 1.3 milliárd dollár bevételre tett szert a Google.

És a végére egy kis bulvár: a Gangnam Style nézettsége 8 millió dollárt hozott a hirdetéseken keresztül PSY-nak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom