Connect with us

technokrata

Március végére biztos lesz online Tesco

Dotkom

Március végére biztos lesz online Tesco

A SPAR és az Auchan mindenesetre kivár.

A Tesco honlapján olvasható információk szerint hamarosan indul a Tesco Online Bevásárlás, és a megvásárolt termékeket házhoz is szállítják majd. Pontos időpontot azonban nem közölt az indulásról, csak annyit, hogy még az első negyedévben startol a webáruház, és hogy az előregisztráció már elindult a Tesco honlapján. Az Auchan és a Spar – bár foglalkozott a témával – egyelőre nem indít online bevásárlási szolgáltatást. Itthon az egyik legnagyobb ilyen vállalkozás itthon a G’Roby.

Tesco delivery van

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója elmondta: az Auchan is foglalkozott már az online vásárlás kérdésével, de egyelőre nincs döntés erről, így időpont sem a bevezetésre. Szerinte elsősorban a gazdaságos üzemeltetés feltételeit kell megteremteni, és egy ilyen beruházás elsősorban informatikai oldalról beruházásigényes. Csak akkor lehet elindítani a webáruházat, ha pontosan lehet látni, hogy a forgalomból mennyi idő alatt térül meg a befektetés. Emellett felmérések szerint Magyarországon népszerű a házhozszállítás, így logisztikailag ezt  “jól össze kell rakni”, hogy megtérüljön.

Fehér István, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője közölte, hogy vizsgálják a kérdést, de tekintettel arra, hogy döntés nem született, konkrétumokkal nem tud szolgálni.

A  GKIeNET és T-Mobile közös felmérésének adatai szerint 2011-ben 155 milliárd forintnyi árut vásároltak online módon a magyar  fogyasztók, ami a hazai kiskereskedelmi forgalom 2,4 százaléka. 2011 végén az online vásárlók száma 1,4  millió volt, ami a 14 év feletti internetezők körülbelül 35 százaléka. (MTI)

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fibaro

Smart home

Élet egy okos házban – Fibaro beszámoló

2019. december 14. szombat
iPhone 11

Kütyük

Az iPhone 11 kasszasiker

2019. december 14. szombat
Mido

SmartWatch

75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

2019. december 14. szombat
Huawei nova 5T
Xiaomi Redmi

Kütyük

Xiaomi Redmi és Redmi Note: megfizethető és kiváló

2019. december 11. szerda

Dotkom