Connect with us

technokrata

Leáldozóban az anonim internetezés Kínában

CHINA_INTERNET_police_4_(600_x_472)

Dotkom

Leáldozóban az anonim internetezés Kínában

Ha kínos egy weboldal vagy egy bejegyzés, a hatóságok törölhetik, rosszabb esetben akár fel is kutatnak,

Az Országos Népi Gyűlés (parlament) állandó bizottságának döntése értelmében a jövőben az internetezők személyazonosságának kilétére fokozottabb hangsúlyt helyeznek, nekik az internetes és a telekommunikációs szolgáltatóknál is valódi nevükkel kell regisztrálni magukat.

CHINA_INTERNET_police_4_(600_x_472)

Az új rendelkezés értelmében az internetre felkerülő posztokat és oldalakat jogukban áll törölni a hatóságoknak, amennyiben úgy ítélik meg, hogy azok “illegális” információkat tartalmaznak. Ilyen esetben a hivatalos szervek a szolgáltatóktól az információ forrásának, a személyazonosságnak a felfedését is kérhetik.

china

Az online adatvédelem megsértésének megakadályozására és felszámolására a hatóságok minden technikai vagy más szükséges eszközt felhasználhatnak – olvasható a rendelkezésekben. Az új szabályozást annak kritikusai a szólásszabadságot korlátozó lépésnek tekintik, ezzel ugyanis a blogokon és mikroblogokon megjelenő posztok, vélemények “feladói” is visszakövethetővé válnak. A rendelkezések ezen túl – jegyzik meg sokan az interneten – számos dolgot nem definiálnak, többek között az “illegális információk” fogalmát, ez pedig így igen tág értelmezésre ad lehetőséget. (MTI)

china-internet460Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák