Connect with us

technokrata

Az Instagram eladhatja a képeinket?

instagram1

Dotkom

Az Instagram eladhatja a képeinket?

A megújult szerződés erre utaló magatartást mutat. Vagy mégsem?

Minekután bejelentették, hogy változni fognak a szolgáltatói feltételek, kiderült, hogy az új szerződésben benne van, hogy a fényképeinkkel szabadon kereskedhetnek, ha akarjuk, ha nem. Vagyis a feltöltött fényképek stock photo-vá alakulnak át, annak jogait már nem birtokoljuk többet, aztán pedig ne csodálkozzunk, ha a mi fényképünk jelenik meg poszterként az Ikea dekorációs részlegén (persze ez erős túlzás).

Kevin Systrom, az Instagram társalapítója majd egy blogbejegyzésben kéri a bocsánatunkat és elnézést kér a félreértésért, aminek az lett az eredménye, hogy sokan egyszerűen törölték a fiókjukat.  Systrom a bejegyzésben közölte, hogy az új feltételek arról szóltak, hogy reklámokat helyeznének el a képekhez, de sokan félreértették és úgy gondolták, hogy a képeiket akarják a szerzői engedélyük nélkül eladni, ráadásul anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Systrom szerint a félreértés abból adódott, hogy túlságosan is tele volt jogi halandzsával, ami nagyban megnehezítette a szövegmegértést, így könnyedén félreérthette a felhasználó, hogy mit is akarnak pontosan. Most azon dolgoznak, hogy leegyszerűsítsék a szöveget, melyet már a földi halandó is meg fog érteni, nem csak a Facebook jogi osztálya, mely értelmezheti így is, meg értelmezheti úgy is a szöveget.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő