Connect with us

technokrata

Az Anonymous rászállt a horvát bankokra

anonymous robin hood

Dotkom

Az Anonymous rászállt a horvát bankokra

Robin Hood-ként viselkedik az Anonymous hackercsoport horvát tagozata. Most még csak figyelmezetet.

Hadat üzent az Anonymous nemzetközi hackercsoport a horvát bankoknak, elsőként a Karlovacka banka pénzintézetet vette célba. A hackerek nem “döntötték be” a bank honlapját, de üzenetet hagytak rajta, így jelezve, hogy bármikor beléphetnek a netbank-alkalmazásokat is lehetővé tévő rendszerbe.

20121218051432anonymous_karlovacka_banka_hakirali2

“Mi vagyunk az Anonymous. Mi vagyunk a légió. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Várjatok bennünket” – írták az üzenetben a számítógépes támadók. “Eleget loptatok a néptől” – állt a már közismert jelmondatok mellett a rövid üzenetben, amelyben a hackercsoport a többi horvátországi banknak is előrejelezte “látogatását”.

A csoport az internetes támadásról nem sokkal éjfél után a www.lupiga.com portál szerkesztőségét értesítette e-mailben. A portál munkatársai a hír mellett azt is közölték, hogy nem tudják, miért éppen rájuk esett a választás.

Az Anonymous az idén már több horvát honlapot támadott meg, a többi között Ivo Josipovic horvát köztársasági elnökét, valamint a külügyminisztérium, a püspöki kar, de a spliti Hajduk sportklub szurkolóközösségének, a Torcidának az internetes oldalát is.(MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek