Connect with us

technokrata

Újabb pofont kapott a Google Kínában

google-china-prc-flag-530x353

Dotkom

Újabb pofont kapott a Google Kínában

Nem megy a szokásos üzleti modell a Google-nak Kínában. Alibaba lassan kiszorítja az országból.

Nehezen boldogul belföldi versenytársaival szemben az amerikai Google Kínában – a zenei honlapja után immár a vásárlóknak szóló keresőoldalát is bezárni kényszerült. A vállalat a blogján jelentette be a lépést, indoklása szerint azért, mert a szolgáltatás nem érte el azt a hatást, amelyet a vállalat elvárt tőle. A kifejezetten a vásárlóknak tervezett oldalon a Google az internetes áruházak kínálatára való rákeresést tette lehetővé, ám az online vásárlás töretlenül növekvő irányzata ellenére sem tudott versenytársaival, így például az Alibaba-csoporthoz tartozó keresőoldallal megküzdeni.

0113-google-china-censorship_full_600

A Google virágzó piacot kénytelen elhagyni: az első félévben minden rekordot megdöntve és várakozást felülmúlva 512 milliárd jüanra (18 ezer milliárd forint) nőtt az elektronikus csatornákon lebonyolított kereskedelmi tranzakciók értéke, ami csaknem 47 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest. A Boston Consulting Group nemzetközi tanácsadó cég egy tavaszi tanulmánya szerint a kínai elektronikus kereskedelmi tranzakciók értéke 2015-re elérheti a kétezer milliárd jüant (70 ezer milliárd forint), ezzel a kelet-ázsiai ország világelsővé válhat az internetes eladások piacán.

A Google-nak nem ez az első pofonja a kínai piacon. Legutóbb novemberben a zenehallgatásra és -letöltésre kifejlesztett oldalát volt kénytelen bezárni. Ezt követően – a Kínai Kommunista Párt XVIII. pártkongresszusa kapcsán – hetekig e-mail szolgáltatása is akadozott, illetve vált elérhetetlenné az országban. Keresőszolgáltatása szintén évről évre veszít versenyképességéből: szeptember végén már a 6 százalékos piaci részesedést sem érte el.  A Google a jövőben az internetes fogyasztók helyett a vállalatoknak szánt hirdetési szolgáltatásokra fókuszál majd – közölte a vállalat. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő