Connect with us

technokrata

Van gyorsabb az N-es WiFi-nél!

aruba410x220

Dotkom

Van gyorsabb az N-es WiFi-nél!

Most már igen, ugyanis az Aruba bejelentette a 802.11ac szabványra képes WLAN egységét, mely minden eddigi WiFi-kapcsolatnál gyorsabb adatátvitelt képes kezelni.

Az Aruba Networks bejelentette új WLAN-platformját és operációs rendszerét, amikkel eddig sehol nem látott funkciókkal és teljesítménnyel biztosítja a robbanásszerűen növekvő számú mobil eszköz üzembiztos Wi-Fi kapcsolatát. A 7200-as sorozatú kontrollerek –a piacon egyedüliként- beépített csomagelemzéses alkalmazás-felismeréssel rendelkeznek, a Layer 7-ből így megszerzett információkat pedig a rádiófrekvenciás paraméterek beállításához, Layer 1 szinten használja fel az AppRF rendszer. Ennek eredményeképpen például egy Dropboxból történő letöltés tesztelésekor a Cisco rendszeréhez képest 11-szeres gyorsulást mértek, de hasonlóan jelentős különbségek láthatók Microsoft Lync, GoToMeeting/Webex és vékony kliensek (pl. XenDesktop), illetve webes szolgáltatások (Salesforce.com, Google Apps, stb.) használatakor is.

Természetesen a már bevált VoIP- és videostream-optimalizálás is megmaradt, hangátvitelkor pedig részletes hívásminőség-statisztikák érhetők el. Az optimalizálás során az alkalmazáson kívül a felhasználó személye, csoporttagsága és az eszköz típusa (pl. iPhone telefon vagy Android tablet) is befolyásolja a rádiófrekvenciás paraméterek automatikus állítását és a prioritások meghatározását, mely az egyedi igényeknek megfelelően kézzel is finomhangolható.

A régi kontrollereken is elérhető funkciók mellett az új platform korábban nem látott teljesítményt is nyújt, 5-ször nagyobbat, mint a versenytárs Cisco megoldása. Akár 40 Gbps kontrollerenkénti titkosított és felhasználó-alapú tűzfallal védett kapacitásával a világ első 802.11ac-Ready WLAN-vezérlőjévé vált. A rendszert ráadásul a korábbinál sokkal gyakoribb authentikációra és roamingra optimalizálták a BYOD-eszközök (okostelefonok, tabletek) jobb kiszolgálása érdekében. Az új kontrollerek ráadásul sokkal, akár 50%-kal is kedvezőbb költségek mellett szerezhetők be a fő versenytárs eszközeinél.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő