Connect with us

technokrata

Zöld Béka díjat nyert a Magyar Telekom

IMG_0080.jpg (1)

Dotkom

Zöld Béka díjat nyert a Magyar Telekom

A legjobb fenntarthatósági jelentésért járó díjért ezúttal a közép-európai régió hét országából összesen 36 közepes- és nagyvállalat mérettetett meg. A legszínvonalasabb jelentés a szakmai zsűri szerint a Magyar Telekomé volt idén.

A zsűri többségének döntése szerint a Magyar Telekom pályázata kiegyensúlyozottan jó minőségével, minden szempont szerint kiváló tartalmával és színvonalával nyerte el az első helyet. Az idei elbírálás során a zsűri a hitelességre és az összehasonlíthatóságra fektetette a legnagyobb hangsúlyt. Nagyobb eséllyel indultak ezért a külső fél által hitelesített jelentések, valamint azok, amelyek a nem pénzügyi teljesítményüket összehasonlíthatóan, kontextusba helyezve mutatták be. A Zöld Béka Díj több mint tíz évvel ezelőtti alapítása óta a vállalatok jelentési gyakorlatában számos lényeges változás ment végbe, ezekhez igazodva jelentések értékelési szempontrendszere immár évek óta a régió legtöbb vállalata által irányadónak tekintett Global Reporting Initiative (GRI) jelentéstételi irányelven alapul.

A Magyar Telekom Csoport egyik kötelezettségvállalása, hogy évente jelentésben teszi közzé fenntarthatósági teljesítményéről szóló beszámolóját. A jelentések már nyolc éve a fenntarthatóság irányelveinek megfelelően számolnak be a Csoport működéséről, tevékenységéről, eredményeiről, és ötödik éve (az országban elsőként) teljesen megfelelnek a GRI irányelveinek. A hitelesség érdekében a jelentéseket független, harmadik fél auditálja, tanúsításuk minden jelentésben megtalálható.

A díjat Christopher Mattheisen a vállalat elnök-vezérigazgatója vette át, ennek kapcsán elmondta: „Számunkra rendkívül örömteli ennek a rangos elismerésnek az elnyerése. A Zöld Béka díj is bizonyítja, hogy sikeresen haladunk kitűzött céljaink felé, hiszen évről évre javítunk vállalatunk amúgy is kiemelkedően jó fenntarthatósági megítélésén. 2002 óta Csoport-szinten koordináljuk környezetvédelmi tevékenységünket, és immáron hetedik éve rendelkezünk fenntarthatósági stratégiával. A 2011-2015-ös időszakra vonatkozó stratégiai fő célkitűzésünk, hogy a fenntarthatóság a Magyar Telekom identitásának részévé váljon, ezzel is versenyelőnyt biztosítva a vállalat számára hosszú távon. Ehhez elengedhetetlen hitelességünk megőrzése, aminek egyik kiváló eszköze a fenntarthatósági jelentés, hiszen ebben tételesen és összehasonlíthatóan, évről évre nyomonkövethetőek az egyes tényezőink, hatásaink.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd