Connect with us

Hirdetés

technokrata

Twitterezik a pápa

Dotkom

Twitterezik a pápa

Vagyis még csak egy fiókja van, jövő héttől kezd el üzenni a világnak 160 karakterben, 8 nyelven.

Bemutatták hétfőn XVI. Benedek Twitter-fiókját a Vatikánban. Az egyházfő nevével jelzett mikroblog december 12-én indul nyolc nyelven, közöttük arabul is. A pápai Twitter-fiók neve @Pontifex lett  – jelentette be a Vatikán. Az egyházfőt jelző latin kifejezéssel kereshetők a Twitter-hálózatán XVI. Benedek 140 karakteres üzenetei.

A mikroblog december 12-én indul, a jövő heti általános audiencia alatt és kezdetben kizárólag a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti. Később a pápai Twitter-üzenetek gyakoribbá válhatnak – hangzott el a vatikáni sajtótájékoztatón. A pápai Twitter nyolc nyelven indul, olaszul, angolul, franciául, spanyolul, portugálul, németül, lengyelül és arabul (@Pontifex_it, @Pontifex _en, @Pontifex_fr stb.).

A pápának ezen kívül a hitet érintő kérdéseket is fel lehet tenni az #askpontifex hastaggal. Az egyházfő senki más Twitterét nem fogja követni, őt annál többen: a még nem működő @Pontifex fiókra máris megkezdődött a jelentkezés az egész világból. Az első óra alatt 12 ezren klikkeltek rá.

A Vatikán azt is elárulta, hogy XVI. Benedek nem személyesen Twitterezik, mivel a 85 éves pápa ritkán használja a számítógépet, de az üzenetek tartalmát ellenőrzi.  A Vatikán által kiadott közlemény szerint a pápai Twitter-fiókkal az egyház ismételten elismeri az új médiaeszközök lehetőségeit, amelyek “alkalmas környezetet teremtenek az evangéliumi igazság tanításához is, a mai emberek problémáinak és reményeinek meghallgatásával és megértésével”.  (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés