Connect with us

technokrata

Mozi nyílik negyven oroszországi vasútállomáson

Dotkom

Mozi nyílik negyven oroszországi vasútállomáson

Év végégig pedig 30-50 pályaudvar kap teljes, ingyenes WiFi lefedettséget.

Elsőként a moszkvai Kazanyi pályaudvaron tervezik megnyitni az utazóközönség szórakoztatását szolgáló filmszínházakat, de az orosz fővároson kívül például Szmolenszkben, Sztavropolban és Uljanoszkban is szó van pályaudvari mozik nyitásáról.

Az Oroszországi Vasutak tervei között szerepel továbbá, hogy az év végére a jelenleginél több, újabb 30-50 pályaudvaron biztosítsák a vezeték nélküli internetet, és nem csak az állomások előterében. Mindezt magántőke bevonásával valósítanák meg, 30 milliárd rubelre (körülbelül 210 milliárd forintra) számítanak – közölte Szergej Abramov, a vasúti állomások igazgatóságának vezetője.

Az orosz vasutakon ellentmondásos a helyzet. A nagyvárosi pályaudvarok többségét mára felújították, és egyre több nyugat-európai színvonalú expressz vonat közlekedik az országban, és azon kívülre. Ezekben LCD televízióval, széffel, kényelmes ágyakkal felszerelt fekvőhelyes kupékban tölthetik el az utasok a több órás, a Távol-Keletre menő vonatokon a több napos utat.

Emellett viszont léteznek a már a szovjet időkben is korszerűtlen állomások, és használatban vannak még kissé ütött-kopott vagonok is, amelyekből nem csak a korszerű berendezések, de még a mosolygós vonatkísérő is hiányzik. (MTI)

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin