Connect with us

Sztrájkra készülnek a “fekete pénteken” a Wal-Mart dolgozói

blackfriday

Dotkom

Sztrájkra készülnek a “fekete pénteken” a Wal-Mart dolgozói

A mai nap a legforgalmasabb bevásárlónap az Egyesült Államokban, mindenki óriási akciókkal készül.

A “fekete péntek” az amerikai karácsonyi bevásárló szezon nyitónapja, amikor a kereskedők jelentős árengedményekkel várják a vásárlókat. A szakszervezetek támogatását is élvező, OUR Wal-Mart elnevezésű csoport arra számít, hogy a tiltakozó megmozdulásban országszerte több ezren vesznek majd részt.

A sztrájkra készülő alkalmazottak szerint az ország legnagyobb munkaadójaként számon tartott Wal-Mart “megtorlást” alkalmaz azokkal szemben, akik jobb fizetést, igazságos munkabeosztást és megfizethető egészségügyi ellátást követelnek.  Az áruházlánc vezetése még a múlt héten panaszt nyújtott be az országos munkaügyi bizottsághoz (NLRB). A testület azonban, amely elvileg köteles lenne 72 órán belül válaszolni, a probléma összetettségére hivatkozva jelezte: a “fekete péntekig” valószínűleg nem tudja kialakítani álláspontját.

A Wal-Mart szerint a tiltakozók akciói eddig is megsértették a vonatkozó munkajogi előírásokat és ártottak az üzletnek. Az OUR Walmart kilátásba helyezte, hogy bírósághoz fordul, ha az NLRB az áruházlánc javára dönt. A Wal-Mart a készülő tiltakozások ellenére arra készül, hogy kapuit már csütörtök este 8-tól megnyitja az akcióra éhes vásárlók rohama előtt. Azok a vevők, akik este 10 és 11 között az üzletekben lesznek, nyomott áron juthatnak majd hozzá az Apple iPad2-jéhez, az Emerson 32 hüvelykes képátmérőjű tévékészülékéhez és az LG Blu-ray lejátszójához. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom