Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sztrájkra készülnek a “fekete pénteken” a Wal-Mart dolgozói

Dotkom

Sztrájkra készülnek a “fekete pénteken” a Wal-Mart dolgozói

A mai nap a legforgalmasabb bevásárlónap az Egyesült Államokban, mindenki óriási akciókkal készül.

A “fekete péntek” az amerikai karácsonyi bevásárló szezon nyitónapja, amikor a kereskedők jelentős árengedményekkel várják a vásárlókat. A szakszervezetek támogatását is élvező, OUR Wal-Mart elnevezésű csoport arra számít, hogy a tiltakozó megmozdulásban országszerte több ezren vesznek majd részt.

A sztrájkra készülő alkalmazottak szerint az ország legnagyobb munkaadójaként számon tartott Wal-Mart “megtorlást” alkalmaz azokkal szemben, akik jobb fizetést, igazságos munkabeosztást és megfizethető egészségügyi ellátást követelnek.  Az áruházlánc vezetése még a múlt héten panaszt nyújtott be az országos munkaügyi bizottsághoz (NLRB). A testület azonban, amely elvileg köteles lenne 72 órán belül válaszolni, a probléma összetettségére hivatkozva jelezte: a “fekete péntekig” valószínűleg nem tudja kialakítani álláspontját.

A Wal-Mart szerint a tiltakozók akciói eddig is megsértették a vonatkozó munkajogi előírásokat és ártottak az üzletnek. Az OUR Walmart kilátásba helyezte, hogy bírósághoz fordul, ha az NLRB az áruházlánc javára dönt. A Wal-Mart a készülő tiltakozások ellenére arra készül, hogy kapuit már csütörtök este 8-tól megnyitja az akcióra éhes vásárlók rohama előtt. Azok a vevők, akik este 10 és 11 között az üzletekben lesznek, nyomott áron juthatnak majd hozzá az Apple iPad2-jéhez, az Emerson 32 hüvelykes képátmérőjű tévékészülékéhez és az LG Blu-ray lejátszójához. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés