Connect with us

Kreatív pályázatot hirdet a Microsoft

windows_8_-100010033-gallery

Dotkom

Kreatív pályázatot hirdet a Microsoft

A Microsoft a Windows 8 bevezetéséhez kapcsolódva pályázatot hirdet „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.” címmel.

A cég nyílt pályázatán arra a felvetésre keres kreatív válaszokat, hogy mi történne, ha a számítógépünk önálló életre kelne. A pályamunkákat videó, animáció, vagy akár zenei mű feldolgozásban várják 2013. január 6-ig. A részvétel ingyenes, a fődíj egymillió forint.

A Windows 8 eszközrendszer őszi bevezetésével a Microsoft vadonatúj látványvilágot és korszakalkotó technikai megoldásokat hozott az ICT világába. A számítógép felhasználóbarát, életszerű megjelenését továbbgondolva most egy olyan pályázattal lepik meg a közönséget, ahol mindenki szabadon megfogalmazhatja, mit jelent számára egy „élő számítógép”.

A pályázat beadásához nem szükséges különösebb technikai előkészület, kézi kamerával felvett jelenetekkel épp úgy lehet pályázni, mint profi filmes anyagokkal, vagy zenei felvételekkel. A lényeg az ötlet, ezt pontozza a szakmai zsűri a pályázat elbírálásakor. A készülő alkotásokban a formai követelményeken túl egyetlen tartalmi kötöttségnek kell megfelelni: szerepeltetni kell a pályázat kiírója által megadott 5 kulcsszót a művekben. A kulcsszavak, illetve a pályaművekre vonatkozó egyéb kritériumok megtekinthetők a pályázat weboldalán, a www.windows8.hu oldalon. A pályázat fődíja nem kevesebb, mint egymillió forint, amelyet a legötletesebb alkotás készítője nyerhet el. A fődíj mellett a három legnépszerűbb alkotást is díjazza a Microsoft, egyenként 200 ezer forintos nyereménnyel.

A pályázaton egyénileg és csoportosan is lehet indulni, egy feltételt kell figyelembe venni, hogy a pályázók közül legalább egy személynek 18 év felettinek kell lennie (egyéni pályázatnál minden pályázónak). Iskolai, színjátszó, filmes és zenész közösségek pályázatait is várják a szervezők. Az alkotások beadási határideje 2013. január 6., érdemes azonban mielőbb beküldeni az elkészült pályaműveket, mert a közönségdíjakat a magas megtekintés számú alkotások készítői nyerhetik el a pályázaton.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő