Connect with us

Bűvösvölgy lesz a médiaértés-oktató központ neve

601466_357293564353685_2122442099_n

Dotkom

Bűvösvölgy lesz a médiaértés-oktató központ neve

A Bűvösvölgy elnevezésre szavaztak a legtöbben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és partnerei által kezdeményezett közönségszavazáson.

A hatóság kommunikációs igazgatóságának hétfői közleménye szerint az érdeklődők több mint huszonkétezer szavazatot adtak le a Budapesten, a Hűvösvölgyi út 95. szám alatt kialakítandó oktatóközpont nevére. Eredetileg több mint háromezer névötlet érkezett a hatósághoz, amelyek közül a szakmai zsűri huszonötöt bocsátott szavazásra, hogy a fiatalokat már a kezdeményezés előkészítő szakaszába is bevonja.

“Az NMHH és partnereinek célja egy egyedülálló, a gyerekek és a fiatalok médiaértés-készségeit és médiahasználatát fejlesztő intézmény kialakítása” – közölte a hatóság. A központban a diákok egy közös alkotófolyamat során, a legmodernebb eszközöket használva, játszva ismerkedhetnek meg a média és a hírközlés kulisszatitkaival, ezáltal saját élményeiken keresztül sajátíthatják el egy új médiakultúra alapjait.

Az NMHH által indított programot az ország legjelentősebb hírközlési és médiapiaci szereplői támogatják. Az NMHH, az Index, az Invitel, a Magyar Telekom, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Microsoft, az Origo Zrt., az RTL Klub, a Telenor, a TV2, a UPC és a Vodafone célja, hogy felhalmozott tudásuk és tapasztalatuk birtokában közösen tegyenek a fiatalok médiaműveltségének fejlesztéséért. Az összefogáshoz új támogatóként októberben a Nokia is csatlakozott – olvasható a hatóság közleményében. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom