Connect with us

Hirdetés

technokrata

Összefog a Yahoo! és a Facebook?

Dotkom

Összefog a Yahoo! és a Facebook?

A brit The Sunday Telegraph értesülései szerint együttműködésről tárgyaltak a Yahoo! és a Facebook vezetői.

Marissa Mayer, a Yahoo! vezérigazgatója és Sheryl Sandberg a Facebook ügyvezető igazgatója értesülések szerint a két cég együttműködésének lehetőségeiről tárgyalt. A két internetes óriáscég már számos, viszonylag kisebb jelentőségű témában folytatott együttműködést, például a Yahoo! híreinek átvételében a Facebook oldalaira. Nemrégiben huzamosabb ideje tartó vitás szabadalmi ügyek rendezésében is megállapodtak. Most azonban az értesülések szerint jóval nagyobb horderejű kérdésről van szó, egy web-alapú kereső szolgáltatás létrehozásáról.

A Facebook már korábban kinyilvánította szándékát egy kereső szolgáltatás létrehozására. Alapítója, Mark Zuckerberg szerint a közösségi háló “kiváló helyzetben van az embereket érdeklő kérdések megválaszolásához”. Egy, a Yahoo!-val létrehozott együttműködéssel a Facebook nagy lépést tehetne előre saját kereső szolgáltatása megindításához, miközben megőrizné a  felhasználói életében játszott fontos szerepét, ami lehetővé tenné számára a reklámok még pontosabban célzott közvetítését. Az eredetileg kereső szolgáltatásával piacra lépett, de azóta a Google által háttérbe szorított Yahoo! pedig a Facebook egymilliárdos ügyfélköréből profitálhatna.

Marissa Mayer és Sheryl Sandberg egyaránt a Google egykori alkalmazottai. A Facebook-Yahoo! együttműködés azonban nemcsak a Google piacvezető pozícióját veszélyezteti, hanem Microsoft-Yahoo! együttműködés folytatását is kétségessé teszi. A két vállalat 2009-es megállapodása óta a Microsoft Bing keresőmotorja dolgozik a Yahoo! kereső szolgáltatásának, a Yahoo! pedig hirdetési szolgáltatások értékesítésére összpontosítja erőfeszítéseit. Az internetes keresőmotorok annál hatékonyabbak minél többen használják. Az internetes kereső szolgáltatásokat 66 százalékban a Google uralja, a Bing részesedése pedig 16 százalék. A Yahoo! számára tehát szinte reménytelen lenne a visszatérés az élvonalba egy másik népszerű szolgáltatás támogatása nélkül. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés