Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemzetközi bankkártya-hamisító hálózatot lepleztek le Romániában

Dotkom

Nemzetközi bankkártya-hamisító hálózatot lepleztek le Romániában

A román hatóságok a német és olasz rendőrök bevonásával csaptak le a csalókra.

Az informatikai és bankrendszerekben elkövethető csalásokra szakosodott banda 29 tagú. Egyebek között bankkártyákat hamisítottak, törvénytelen adathalászattal foglalkoztak és hamis termékeket árultak különböző internetes boltokban. A román rendőrök szerdán olasz és német kollégáikkal egy időben 32 házkutatást végeztek Bukarestben, Ploiesti-ben és Konstancában, illetve német és olasz településeken.

Az ügyészség szerint a bűnszövetkezet tagjai bankkártyaolvasó eszközöket gyártottak, majd azokat Németországba és Olaszországba szállították futárcégeken keresztül. Ezeknek az eszközöknek a segítségével törvénytelenül megszerezték a bankkártya-felhasználók adatait, amelyeket rámásolták az általuk készített hamis kártyákra, majd bankautomatákon keresztül különböző számlákról pénzösszegeket vettek ki, illetve fizettek be POS-terminálokon.

A bűnszövetkezet törvénytelen internetes adathalászattal is foglalkozott, a Paypal rendszert használók adataihoz próbált hozzájutni. Emellett internetes boltok vásárlóit is becsapták, úgy tüntetve fel bizonyos termékeket, mintha azokat valóban árulnák, de csak a pénzt kasszírozták be, az árut viszont már nem küldték el a vásárlónak. Tevékenységüket egy bukaresti rendőr is támogatta, aki 55 áldozatról bizalmas információkat juttatott el a bandának a lakosság-nyilvántartási adatbázisból.

A román rendőrök magyar, holland, bolgár és amerikai kollégáikkal is együttműködtek a felderítés során. Az ügyészség 40 személyt hallgat ki az ügyben. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés