Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vádat emeltek a netes csalók ellen

Dotkom

Vádat emeltek a netes csalók ellen

Vádat emelt a Budakörnyéki Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt három férfi ellen, aki milliókat csalt ki több mint hetven embertől, számítástechnikai eszközöket ígérve.

A most elkészült vádirat szerint a 28 éves N. Tamás Tibor 2010 decemberétől 2011. október 18-i elfogásáig különböző internetes hirdetési oldalakon kínált eladásra mobiltelefonokat, laptopokat és egyéb számítástechnikai eszközöket anélkül, hogy azokkal rendelkezett volna. A hirdetéseire az ország minden részéről jelentkező későbbi sértettekkel különböző álneveket használva e-mailben, illetve telefonon tartotta a kapcsolatot addig, amíg a leendő vevők át nem utalták az általa megadott számlaszámra a kért összeget. Ezután egy darabig még hitegette őket, majd elérhetetlenné vált – mondta az előzményekről az ügyészségi szóvivő.

A csalássorozat értelmi szerzője az utalásokhoz ismerősei, illetve rokonai – a másodrendű vádlott F. Olivér és a harmadrendű vádlott N. Gábor Zoltán – bankszámláit használta, az érkező pénzt rövid időn belül felvette vagy felvetette és felélte. Az ország egészére kiterjedő nyomozás eddig 73 sértettet derített fel, az okozott kár 5 millió 142 ezer 120 forint.

A Budakörnyéki Ügyészség indítványozta az illetékes bíróságnál, hogy speciális, egyszerűsített eljárás, tárgyalásról való lemondás keretében bírálják el az ügyet. Ennek lényege, hogy a hónapokig vagy akár évekig elhúzódó bizonyítási eljárás helyett pusztán a vádlottak vallomása és a nyomozás iratai alapján hozhat döntést a bíróság, így akár a vádirat benyújtása után 60 napon belül ítélet is születhet.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés