Connect with us

Vádat emeltek a netes csalók ellen

bilincs-illusztracio

Dotkom

Vádat emeltek a netes csalók ellen

Vádat emelt a Budakörnyéki Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt három férfi ellen, aki milliókat csalt ki több mint hetven embertől, számítástechnikai eszközöket ígérve.

A most elkészült vádirat szerint a 28 éves N. Tamás Tibor 2010 decemberétől 2011. október 18-i elfogásáig különböző internetes hirdetési oldalakon kínált eladásra mobiltelefonokat, laptopokat és egyéb számítástechnikai eszközöket anélkül, hogy azokkal rendelkezett volna. A hirdetéseire az ország minden részéről jelentkező későbbi sértettekkel különböző álneveket használva e-mailben, illetve telefonon tartotta a kapcsolatot addig, amíg a leendő vevők át nem utalták az általa megadott számlaszámra a kért összeget. Ezután egy darabig még hitegette őket, majd elérhetetlenné vált – mondta az előzményekről az ügyészségi szóvivő.

A csalássorozat értelmi szerzője az utalásokhoz ismerősei, illetve rokonai – a másodrendű vádlott F. Olivér és a harmadrendű vádlott N. Gábor Zoltán – bankszámláit használta, az érkező pénzt rövid időn belül felvette vagy felvetette és felélte. Az ország egészére kiterjedő nyomozás eddig 73 sértettet derített fel, az okozott kár 5 millió 142 ezer 120 forint.

A Budakörnyéki Ügyészség indítványozta az illetékes bíróságnál, hogy speciális, egyszerűsített eljárás, tárgyalásról való lemondás keretében bírálják el az ügyet. Ennek lényege, hogy a hónapokig vagy akár évekig elhúzódó bizonyítási eljárás helyett pusztán a vádlottak vallomása és a nyomozás iratai alapján hozhat döntést a bíróság, így akár a vádirat benyújtása után 60 napon belül ítélet is születhet.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom