Connect with us

technokrata

Hitelesít a Netlock

netlock_logo_fekete

Dotkom

Hitelesít a Netlock

A NetLock veszi át az Educatio hitelesítési szolgáltatásait.

A több mint ezer hazai oktatási intézmény elektronikus aláírását biztosító Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. hitelesítés-szolgáltatói tevékenységének befejezéséről döntött. Az elektronikus aláírásról szóló törvény értelmében az érintett intézmények korábbi tanúsítványainak megőrzéséről az érvényességi idő lejártát követően 10 évig, illetve esetleges jogvita esetében a jogvita jogerős lezárásáig gondoskodni kell. Az Educatio ezért pályázatot írt ki hitelesítés-szolgáltatói tevékenységének átvételére, melyet a NetLock Kft., az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora nyert el. Ezzel a megállapodással nem csak a NetLock piaci pozíciója erősödik, de az oktatási szegmens bevonásával tovább integrálódik a hazai hitelesítés-szolgáltatói piac.

 

Az Educatio Nkft. idén augusztusban írta ki a pályázatot a hitelesítés-szolgáltatás tevékenység befejezéséhez kapcsolódó feladat- és ügyfélkör átvételére. A NetLock már eddig is kínált megoldásokat az oktatási intézmények számára, hogy elektronikus aláírási képességgel rendelkezzenek a közoktatási intézmények információs rendszerének (KIR) és a felsőoktatási információs rendszernek (FIR) használatához. A vállalat így megfelelő tapasztalat, valamint infrastruktúra birtokában jelentkezett a feladatra. Az ajánlatkérő a pályázatok szakmai és pénzügyi értékelését követően a NetLock Kft.-t választotta nyertesnek, és a felek október 12-én aláírták a szolgáltatás átvételét rögzítő szerződést.

A NetLock életében nem ez az első szolgáltatás átadás-átvételi megállapodás, többek között a Magyar Telekom Nyrt. és GIRO Zrt. hitelesítés-szolgáltatásának átvételéről is a vállalat gondoskodott. A korábbi együttműködésekből származó tapasztalatainak köszönhetően zökkenőmentesen valósulhat meg a jelenlegi átvétel is. Miután az Educatio – a jogszabályi követelményeknek megfelelően – átadja a tanúsítványokat, visszavonási listákat és a kapcsolódó adatbázisokat, a korábbi szolgáltató tanúsítvánnyal rendelkező ügyfelei a jövőben a NetLock Kft.-től is megrendelhetik az új szolgáltatásokat.

 

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle