Connect with us

technokrata

A térkép bosszúja

Scott-Forstall

Dotkom

A térkép bosszúja

Scott Forstall távozik az Apple-től.

Amióta Steve Jobs nincs, az Apple vezetőségében folyamatos változások történnek. Ennek a hullámnak legújabb lépése, hogy az eddig az iOS “atyjának” számító Scott Forstall távozik a cégtől. Ezt a vállalat egy közleményben jelentette be.  A 2013-ig ugyan még a cégnél marad, ám ezután közvetlenül a főnökének, Tim Cook-nak segít, mint tanácsadó.

A döntés hátterében minden valószínűség szerint a nemrégiben kirobbant térképbotrány állhat, ugyanis Forstall nemcsak, hogy Cook szerint nem végzett jó munkát, még a bocsánatkérő levelet sem volt hajlandó aláírni. Emellett a a cég fekete bárányának is számított, hiszen folyamatos konfliktusokat gerjesztett viselkedésével, Jony Eve a cég formatervezője nem volt hajlandó közös meetingen részt venni vele.

Forstall utódlása hamar lezajlott, nem egy konkrét személy váltja, hanem többen osztoznak munkakörén. A Siri és az iOS fejlesztését  Eddy Cue veszi át az OSX-et pedig Craig Federighi viszi tovább.  Az iOS külseje is nagymértékben megváltozhat, hiszen Jony Eve vette át a formatervezéssel kapcsolatos dolgokat, így a korábbi  valóságról koppintott ikonok, alkalmazások kinézete nem marad ugyanúgy.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle