Connect with us

technokrata

Assange egy űrállomáson érzi magát

Dotkom

Assange egy űrállomáson érzi magát

A WikiLeaks atyja ennek ellenére nem fogja elhagyni az ecuadori külképviseletet, amíg az amerikaiak nem vetnek véget az ellene folyó “erkölcstelen”, saját alkotmányukat sértő nyomozásnak.

A WikiLeaks internetes portál alapítója a CNN hírtelevíziónak adott interjúban beszélt erről. “Picit olyan, mintha egy űrállomáson élnék, mert nincs természetes fény, és mindent magamnak kell elkészítenem. Nem mehetek le a boltba” – mondja Assange, aki szerint még így is jobb dolga van, mint egy bebörtönzött rabnak.

Marco Albuja Martínez ecuadori külügyminiszter-helyettes csütörtökön aggasztónak mondta Assange egészségi állapotát, mert lefogyott. A CNN szerint azonban Assange a körülményekhez képest nyugodtnak és egészségesnek tűnik.

A 41 éves ausztrál június 19-e óta Ecuador londoni nagykövetségén talált menedéket a brit igazságszolgáltatás által elrendelt, Svédországnak történő kiadatása elől, s azóta is ott tartózkodik. Kiadatását kérte az Egyesült Államok is, ahol akár halálra is ítélhetik, mert 250 ezer titkos amerikai diplomáciai iratot hozott nyilvánosságra a honlapján. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom