Connect with us

technokrata

Az avítt jogrendszerek miatt a vállalatok 79%-a nem tudja maximalizálni technológiáját

ricoh-logo

Dotkom

Az avítt jogrendszerek miatt a vállalatok 79%-a nem tudja maximalizálni technológiáját

A legfrissebb Ricoh tanulmány szerint.

A back office-ra vonatkozó elavult jogrendszerek az európai vállalatok 79%-át akadályozzák meg abban, hogy korszerűsítsék üzletileg kritikus dokumentum folyamataikat – mutat rá a Ricoh Europe legfrissebb felmérése. A vállalatok nagy része azonban már felismerte az új technológiák bevezetésének pozitív hozadékait, mint például a nagyobb rugalmasság.

A Ricoh Document Governance Index 2012 kutatás második része rámutat arra, hogy míg az európai cégek szerint az olyan új eszközök, mint az okostelefonok és tablet-ek segítenek az üzletileg kritikus dokumentum folyamatok kezelésében, nagyrészük nem tudja maximálisan kihasználni ezeket a technológiákat, mivel a back-end rendszereik nem képesek azokat teljes mértékben támogatni. A tanulmány rávilágít arra, hogy mennyire vonzóak lehetnek ezek az új technológiák, ugyanis az üzleti vezetők 78%-a elismeri, hogy még azelőtt beruháznak új technológiákba, mielőtt teljesen kiismernék a jelenlegi rendszereik funkcionalitását. Továbbá egy éles határ körvonalazódik a front office és back office technológiai beruházások között, mivel sokan a front office új technológiáira koncentrálnak, és nem integrálják azokhoz a back office technológiáit. A folyamat menedzsment ilyen csapongó megközelítése könnyen teremthet szűk keresztmetszetet, duplikációkat és biztonsági kockázatokat.

A felmérés arra is rámutatott, hogy elég nagy a bizonytalanság a cégeknél azzal kapcsolatban, hogy miképp tehetnek szert üzleti előnyökre a felhő alapú megoldások segítségével. Míg az vállalatok 70%-a használja a felhőt arra, hogy biztosítja a dokumentum folyamatok mobil elérését, csak 50%-uk gondolja úgy, hogy ez egyszerűbbé is teszi a dokumentum folyamatok menedzselését. Ez rávilágít azon üzleti vezetők hosszú távú terveinek hiányára, akik úgy ruháznak be felhő alapú megoldásokba,, hogy a kívánt eredmény eléréséhez szükséges eszközök még nem állnak rendelkezésre. Mindemellett ez azt is jelenti, hogy számos cég nem fog profitálni abból a 160 millió eurós  felhő programozás generálta növekedésből, ami az Európai Bizottság szerint 2020-ra az Európai Unió GDP-jét fogja növelni.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle