Connect with us

technokrata

A magyar gazdák több mint 60 százaléka használja az internetet

1650102861_rural_broadband_laptop_haybale_stockimage_300x0_xlarge

Dotkom

A magyar gazdák több mint 60 százaléka használja az internetet

Azt is megmondjuk, hogy mit olvasnak a világhálón.

A magyar gazdák több mint 60 százaléka használja az internetet, ami megfelel a felnőtt lakosság országos átlagának – derül ki a Kleffmann Group legfrissebb felméréséből.

Az internetet használó gazdák a magyar szántóföldi területnek összesen 85 százalékát művelik. A Kleffmann Group 2004 óta vizsgálja a magyar mezőgazdasági termelők internet használati szokásai, négy éve pedig azt is rendszeresen méri a kutatóintézet, hogy milyen céllal használják az internetet. Milyen agrár-weboldalakat ismernek, és azokat milyen gyakran látogatják.

A felmérésből az is kiderül, hogy az internetet használó gazdálkodók közel háromnegyede napi rendszerességgel böngészik a világhálón és e-mailezik. A 100 hektárnál nagyobb területen gazdálkodók körében 90 százalék fölötti az internetet használók aránya. Az internetező gazdálkodók nagy többsége személyes és szakmai célból naponta használja a világhálót, és 90 százalék fölött van azok aránya, akik hetente legalább egyszer teszik ezt.

A Kleffmann kíváncsi volt arra is, hogy a termelők, milyen weboldalakat, mezőgazdasági portálokat ismernek és böngésznek. Az eredményekből kiderül: az internetet használó gazdálkodók mintegy kétharmada ismeri a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapját és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal weboldalát. Az Agroinform.hu agrárportál szántóföldi területre vetítve 60 százalék fölötti ismeretséggel áll a lista harmadik helyén, majd az Agrarkamara.hu és a Mezohir.hu következik, megközelítve az 50 százalék körüli ismertségi szintet – olvasható az összegzésben. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle