Connect with us

technokrata

Október 16-án indul a Microsoft zeneszolgáltatása, az Xbox Music

xbm620pxbodyimg2

Dotkom

Október 16-án indul a Microsoft zeneszolgáltatása, az Xbox Music

Először az Xbox 360-on lesz elérhető, a számítógépeken és a táblagépeken október 26-ától, a Windows Phone 8-as készülékek esetében azonban semmi se biztos. Hiába az elsőség, a konzolosok egyből szívnak.

Elsőként az Xbox 360 tulajdonosok kóstolhatnak majd bele a Microsoft Xbox Music zeneszolgáltatásába, mely leginkább a Spotify-ra hajaz. Akiknek már van Zune Pass-uk, azok holnaptól már Xbox Music Pass-ként fogják ismerni és havi 9.99 dollárért (vagy évi 99.90 dollárért) annyi zenét hallgathatnak, amennyi a sávszélességen kifér (Xbox Live Gold fiókjukkal). Ugyanis az Xbox Music nem három albummal indul, az adatbázisa jelenleg 30 millió zeneszámot tartalmaz globálisan, ebből 18 millió lesz elérhető az amerikai előfizetők számára. Aztán amikor október 26-án végre kigördülnek a Windows 8-as táblagépek és megjelenik maga az operációs rendszer is, az ezeket a platformokat használók hat hónapra ingyen megkapják ezt a szolgáltatást, ha van Xbox Music Pass-ük (XMP), ha nincs. Utána viszont fizetős lesz.

Maga az Xbox Music leginkább a Spotify-ra vagy a Pandorára hasonlít, vagyis ugyanúgy lesznek album és dal információk, hozzávaló borítóképekkel. Az offline zenehallgatás is lehetséges lesz a Microsoft állítása szerint, de csak azoknak, akiknek van XMP fiókjuk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák