Connect with us

technokrata

Fizetett az Apple

Reisende im Bahnhof Olten

Dotkom

Fizetett az Apple

Miután kiderült, hogy jogtalanul használtak egy híres jelképet, az Apple kifizette az igényelt összeget az SBB-nek.

A 2012-es év nem botránytól mentes az Apple számára. Kezdődött a sorozatos per hullámmal, majd nem sokkal később folytatódott az iPhone 5 és iOS 6 megjelenésével. Az egyik legkínosabb, és talán leginkább érthetetlen per az iPad-hoz, és annak rendszeréhez az iOS 6-hoz kapcsolódik. Történt ugyanis, hogy a legújabb iOS megjelenésével az Apple a készüléken található óra ikont megváltoztatta, éppen olyanra mint a svájci vasút évtizedek óta  használt szimbolikus védjegye.

Több sem kellett a  Schweizerische Bundesbahnen-nek, mint a jogok tulajdonosa azonnal perre ment, és megtámadta az Apple-t. Az eset azért is meglepő, mert a gyártó az utóbbi időkben fennhangon hangoztatja, hogy a levédett szabadalmakat törvénytelenül nem szabad felhasználni, s ez utóbbit erősítheti az a tény, hogy nemrég hatalmas összeget ítélt meg a kalifornai cégnek a Samsunggal folytatott per során. Ezek után pont ők nem figyeltek erre oda, és használtak fel egy meglehetősen ismert jelképet.

Becsületükre váljék, hogy az ügyben a lehető leghamarabb intézkedtek, és kifizettek, egy  vélhetően nem csekély összeget. Bár az SBB közleményében azt írta, hogy nem a pénz, hanem a tiszta jogi helyzet a legfontosabb, azért biztosan nem jött rosszul az a pár dollár. Mindenesre mi, felhasználók örülhetünk, hiszen egy újabb, felesleges jogi csatározás végére érkezett a két vállalat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák