Connect with us

technokrata

Mindössze 24 másodperc kellett a HD film letöltéséhez

downloading

Dotkom

Mindössze 24 másodperc kellett a HD film letöltéséhez

Újabb mobil-adatátviteli sebességrekord a Nokia Siemens Networks-től.

A Nokia Siemens Networks új TD-LTE adatátviteli sebességrekordot állított fel. A rekorddöntés során a cég a piaci forgalomban is kapható Flexi Multiradio 10 bázisállomását használta az adatok fogadásához és küldéséhez a párhuzamos oda-vissza irányuló adatátviteli kapcsolatban, amely során 1,6 Gbps átlagos sebességet sikerült elérnie. Ilyen sebességgel egy 3 gigabájtos, nagy felbontású (HD minőségű) filmet mindössze 24 másodperc alatt lehet letölteni, ráadásul ezzel egyidejűleg még több mint 1,7 gigabájt adat is feltölthető – mindez mobil-szélessávon.

A világrekordot a Nokia Siemens Networks laboratóriumában állították fel az Illinois állambeli Arlington Heights-ben. Ez a cég ötödik egymást követő LTE sebességrekordja az elmúlt 6 hónapban. A felhasználók hatalmas fájlokat szeretnének fel- és letölteni, ehhez azonban a szolgáltatóknak drasztikusan növelniük kell mobilhálózatuk adatátviteli sebességét és kapacitását. Éppen ezért a Nokia Siemens Networks ezúttal 1,6 Gbps adatátviteli sebességgel és megnövelt feltöltési kapacitással feszegette a 4G technológia határait.

Az új rekord a Nokia Siemens Networks saját korábbi, 1,3 Gbps-os TD-LTE adatátviteli rekordját múlta felül. A TD-LTE megnövelt adatátviteli sebessége révén a felhasználók kiemelkedő minőségű videótartalmat fogyaszthatnak, és egyéb fejlett szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Széles körű mobil-szélessávú és szolgáltatási kínálatával a vállalat a TD-LTE fejlesztésében és piacra vitelében is vezet. A cég közel 20 jelentős tesztüzemben vállal szerepet Kínában, Oroszországban, Tajvanban és további területeken, valamint kereskedelmi megállapodást kötött nyolc TD-LTE hálózatüzemeltetővel, mint például az indiai Bharti Airtel, a szaúd-arábiai Mobily, az orosz MTS, a Sky Brazil, vagy a szintén szaúd-arábiai STC. A Globális Mobileszköz-beszállítók Szövetsége (GSA) 2012. szeptemberi elemzésében világszerte tizenegy TD-LTE hálózat beüzemeléséről számolt be, melyből öt hálózatot a Nokia Siemens Networks szállít.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle