Connect with us

technokrata

Valós Facebook-statisztikát kínál egy magyar fejlesztés

facebook_man

Dotkom

Valós Facebook-statisztikát kínál egy magyar fejlesztés

Azt tudta, hogy Budapesten a regisztráltak száma pontosan 1.093.060 fő? Vagy hogy a Dél-Afrikai Köztársaságban szinte csak mobilról használják?

A közösségi médiával foglalkozó Social Times infoközpont programozói által – a Facebooktól kapott adatok alapján – készített új fejlesztés segítségével több mint kétszáz ország részletes Facebook-statisztikáját lehet nyomon követni, ezen belül lekérdezhető az egyes városok Facebook-felhasználóinak száma.

A cég szerint a közösségi platform tagjai megtudhatják, hányan használják a portált a környezetükben, a piaci szereplők esetében pedig mindez a részletes statisztikák és elemzések készítésében jelenthet könnyebbséget. A fejlesztés hirdetői szempontból a hatékonyabb reklámkampányokat segítheti.

A mostanra 4,2 millió magyar Facebook-profil közül 1 093 060 budapesti. Több mint 115 ezer taggal Debrecen a második legnépesebb Facebook-populációval rendelkező magyar város, míg a harmadik helyen Szeged áll majdnem 96 ezerrel. A statisztika szerint a magyarországi felhasználók 45 százaléka, vagyis mintegy 1,9 millió fő már mobiltelefonon is használta a közösségi háló szolgáltatásait. Összehasonlításképpen: Japánban ez az arány 83,4 százalék, míg Nagy-Britanniában 55,7 százalék. Az iOS és az Android operációs rendszerek felhasználóinak aránya Magyarországon 28, illetve 31 százalék.

Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy valamivel több mint 624 ezer fő Android-alapú készülékkel facebookozik, míg majdnem 42 ezren iPaden, és több mint félmillióan iPhone-on keresztül használták a közösségi portált. A Social Times infógrafikája szerint a BlackBerryt használókból 14 080 fő, a Windows-telefont használókból 15 040 fő csatlakozott a közösségi hálózatra.

Az adatok alapján a Dél-afrikai Köztársaság rendelkezik a legnagyobb mobilpenetrációval: a felhasználók majdnem 85 százaléka jelentkezik be a Facebookra mobiltelefonnal is. A lakosság számához viszonyítva Monacóban használják a Facebookot a legtöbben: a 36 840 lakos majdnem 85 százaléka van jelen a közösségi portálon.

A nemek Facebook-eloszlása világviszonylatban 52 százalék a férfiak javára szemben a nők 48 százalékával.A Facebookon manapság 955 millió aktív profil van, a működtetők augusztusi közlése szerint ezek 8,7 százaléka nem felel meg a platform szabályainak: például azért, mert hamis. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák