Connect with us

technokrata

Hackertámadás érte a Fehér Házat

3001749-poster-white-house

Dotkom

Hackertámadás érte a Fehér Házat

Célzott adathalászat történt. Tagadják, hogy bármilyen információhoz jutottak volna.

A Fehér Ház hétfőn elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be és adatlopásnak nincs jele.

A hivatalos bejelentés azután történt, hogy a The Washington Free Beacon elnevezésű jobboldali hírportál azt állította: kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe.

Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy “nem titkos hálózat” ellen történt. Szavai szerint a célzott adathalászat (spear phishing) történt. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott e-mail segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött.

“Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a kármérséklési intézkedéseket” – jelentette ki a fehér házi illetékes. “A rendszert elszigetelték és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna. Ezen felül, egyetlen titkosított rendszert sem ért semmilyen külső hatás vagy behatolási kísérlet” – tette hozzá.

A The Washington Beacon még vasárnap közölte, hogy a kínai kormánnyal kapcsolatban álló hackerek behatoltak abba a számítógépes rendszerbe, amelynek segítségével  a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja. A hírportál “katonai és hírszerzési hivatalos személyekre” hivatkozva közölte a hackertámadásról szóló értesülését. A hírportált üzemeltető csoport azt állítja magáról, hogy olyan híreket közöl, amelyekről a “hivatásos baloldal” nem vesz tudomást. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle