Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackertámadás érte a Fehér Házat

Dotkom

Hackertámadás érte a Fehér Házat

Célzott adathalászat történt. Tagadják, hogy bármilyen információhoz jutottak volna.

A Fehér Ház hétfőn elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be és adatlopásnak nincs jele.

A hivatalos bejelentés azután történt, hogy a The Washington Free Beacon elnevezésű jobboldali hírportál azt állította: kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe.

Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy “nem titkos hálózat” ellen történt. Szavai szerint a célzott adathalászat (spear phishing) történt. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott e-mail segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött.

“Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a kármérséklési intézkedéseket” – jelentette ki a fehér házi illetékes. “A rendszert elszigetelték és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna. Ezen felül, egyetlen titkosított rendszert sem ért semmilyen külső hatás vagy behatolási kísérlet” – tette hozzá.

A The Washington Beacon még vasárnap közölte, hogy a kínai kormánnyal kapcsolatban álló hackerek behatoltak abba a számítógépes rendszerbe, amelynek segítségével  a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja. A hírportál “katonai és hírszerzési hivatalos személyekre” hivatkozva közölte a hackertámadásról szóló értesülését. A hírportált üzemeltető csoport azt állítja magáról, hogy olyan híreket közöl, amelyekről a “hivatásos baloldal” nem vesz tudomást. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés