Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyenre még nem volt példa: Bocsánatot kért az Apple vezére!

Dotkom

Ilyenre még nem volt példa: Bocsánatot kért az Apple vezére!

Tim Cook elnézést kért a térképszolgáltatás körüli problémák miatt.

Amióta az Apple a PC gyűlölő kis közösség és a profi grafikusok köréből a világ egyik legértékesebb cégévé nőtte ki magát, jó néhány botrány kísérte útját. Emlékezzünk csak a 2000-es év egyik sajtóvisszhangjára mikor is az akkor bemutatott Power Mac G4 Cube, a szuper csöndes, aktív hűtés nélküli mac mini előd, amely egy nem túl megterhelő feladat közben is képes volt túlmelegedni vagy lefagyni.

 

Említhetném még példának a 2 évvel ezelőtti Antenna-gate botrányt, mely során az iPhone 4 antennájával akadt probléma. Steve Jobs az ilyesféle problémákat mindig fölényes lazasággal intézte, utóbbi esetében a fogyasztók megkapták a “nyugi, ez csak egy telefon” vagy a “fogd máshogy” válaszokat. Ám Steve Jobs már nincs, van helyette Tim Cook, aki nem ennyire lazán intézi az ügyeket. Olyannyira, hogy nem volt rest bocsánatot kérni az iOS 6-ban debütált, és mára internetes mémmé lett Apple Maps miatt.

A cégvezető nem győzi sajnálatát kifejezni a bocsánatkérő levélben, sőt odáig merészkedett, hogy a konkurencia termékeit ajánlja addig, amíg az Apple ki nem javítja a hibás térképadatbázist.  Így például azt javasolja, hogy próbáljuk ki a Bing-et, a MapQuest-et, vagy akár  helyezzük ki ikon formájában a web alapú Google  vagy a Nokia Maps-et.

Utóbbihoz készítettek egy oldalt az Apple.com-on. A lépés mindenképpen korrekt, és egyúttal meglepő, hiszen eddig ilyesfajta vállalati kommunikációra az Apple-től nem volt példa. Reméljük, hogy amellett, hogy igyekeznek elkerülni az ilyesféle problémákat, ha mégis beütne a krach akkor hasonló tisztességes választ intéznek a felhasználók felé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés