Connect with us

technokrata

500 embert rúg ki a Magyar Telekom

Dotkom

500 embert rúg ki a Magyar Telekom

Többségüknek még idén felmondanak, a teljes leépítés azonban csak jövőre fejeződik be.

A megállapodás értelmében a társaság 2013-ban 500 munkavállaló elbocsátását tervezi. A többség várhatóan 2012 végén távozik a cégtől – olvasható a közleményben. Hozzáteszik: a fenti szám nem tartalmazza a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazással megvalósuló munkaviszony-megszüntetéseket. Az anyavállalat létszáma jelenleg mintegy 7500.

A további költséghatékonyság elérése érdekében szervezeti átalakítások is várhatóak, amelyek 2013. január elsején lépnek életbe. A közlemény szerint a béren kívüli juttatások rendszerének egy eleme változik, a halasztott kezdetű nyugdíj-kiegészítő biztosítás munkáltatói hozzájárulásának mértéke 25 százalékkal csökken.

A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 6 milliárd forintot tesz ki, döntő hányadát 2012. negyedik negyedévben könyvelik el. Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat munkatársai 2013. áprilistól 4 százalékos bérfejlesztésben részesülnek annak érdekében, hogy megőrizze a cég azon munkatársak bérének reálértékét, akik továbbra is társaságnál maradnak.

A Magyar Telekom célja, hogy a 2011. évi végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli teljes munkaerő menedzsment (TWM) költségekhez képest 2013-ra 5,8 milliárd forintos megtakarítást érjen el, ami a két év alatt 5,6 százalékos csökkenéssel egyenértékű. Ennek következtében, a 2008-2013-ig terjedő 5 éves időszakban a végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli, valamint változásokkal korrigált TWM-költségek összesen 18,4 százalékkal csökkennek. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle