Connect with us

Vállalati szolgáltatásokban erősít a Dell

dell-server-recovery

Dotkom

Vállalati szolgáltatásokban erősít a Dell

A vállalat szakértői szerint a komplexitás megszüntetése a vállalati informatika hatékonyságának kulcsa.

A vállalati informatika már nem csupán a minél nagyobb szerverekről és minél gyorsabb processzorokról szól, legalább ugyanilyen fontos az is, hogy a hardverek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások komplexitásának csökkentésével hatékonyabbá tehessük a munkavégzést. A Dell megbízásából a Forrester Consulting által készített friss tanulmány a tároló megoldások területén szemlélteti ezt a trendet. Az adatok szerint az IT vállalatok nagy többsége a jelenlegieknél egyszerűbben használható adattárolási megoldásokat keres, mivel a túl bonyolult rendszerek miatt az informatikai szakemberek napi rutinfeladatokkal foglalkoznak ahelyett, hogy stratégiailag előremutató területekre koncentrálnának.

A 839 egyesült államokbeli és európai informatikai vezető és storage rendszermérnök bevonásával készült felmérés kimutatta, hogy a jelenlegi adattárolási és -kezelési módszereket sokan bonyolultnak tartják, és nagy igény mutatkozik az egyszerűbben kezelhető, nagyobb mértékben automatizált megoldásokra.

A felmérés legfontosabb eredményei (kerekített számadatokkal):
– Az informatikai vezetők 74 százaléka, illetve a storage rendszermérnökök 66 százaléka gondolja úgy, hogy az adatok tárolása és kezelése jelenleg túl bonyolult.
– Az informatikai vezetők 85 százaléka, illetve a storage rendszermérnökök 87 százaléka gondolja úgy, hogy az általa használt tárolási környezet egyszerűbben kezelhető technológiával és magasabb fokú automatizáltsággal hatékonyabban működne.
– Az informatikai vezetők 94 százaléka új a tárolási megoldások beszerzésekor könnyebben kezelhető és magas szinten automatizált eszközöket vásárolna; 40 százalékuk állítja azt, hogy mindez „óriási különbséget” jelentene, és a legközelebbi beszerzéskor elsődleges szempont lenne.
– A storage rendszermérnökök 87 százaléka nyilatkozta, hogy a munkájuk kifizetődő és kielégítő, ugyanakkor többségük (57%) a napi munkaidő 26-75 százalékát olyan feladatokkal tölti, amelyek inkább mindennapos karbantartási műveletek, mintsem a stratégiai érték növelését célzó tevékenységek.
– A storage rendszermérnökök közel fele (48%) véli úgy, hogy munkájuk magasabb informatikai vagy üzleti stratégiai értéket képviselne, ha cégük egyszerűbben kezelhető, ezáltal hatékonyabban használható tárolási technológiát alkalmazna.

A Dell szerint is a komplexitás megszüntetése lehet a vállalati informatika, ezen belül az adattárolás hatékonyságának kulcsa és egyben jövője. Ezt a megközelítést olyan új termékek is jól példázzák, mint a Dell EqualLogic PS-M4110 Blade Array modellek, amelyek egy teljes adatközpontot tömöríthetünk egyetlen, kompakt penge-rackbe. Hasonló elven működik a PowerEdge C8000 sorozat is, amely az iparág egyetlen olyan 4U megoldása, amelyben számítási, grafikai, koprocesszor és tároló egységek helyezhetők el egyetlen házon belül. A Dell szakemberei szerint az ehhez hasonló megoldások jelenthetnek igazi előrelépést a felhasználók hatékonyságának növelésében.

A folyamatos fejlesztés az egyik kulcsa annak, hogy az IDC adatai szerint a Dell stabilan őrzi második helyét a Magyarországon szállított vállalati rendszerek és szerverek terén: 2012 második negyedévében a vállalat 26 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett. Az innovatív kliens termékek mellett pedig a vállalat kiemelt fontossággal kezeli a kapcsolódó szolgáltatások területét, amelyben világszerte növelte piaci részesedését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom