Connect with us

technokrata

Megalakult a T-Systems Zrt. – Felhőben látják a jövőt

2012-08-27_VirtualReality-im

Dotkom

Megalakult a T-Systems Zrt. – Felhőben látják a jövőt

Négy hazai vállalat egyesülésével alakul meg október 1-jén a T-Systems Magyarország Zrt.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a létrejövő cég az ország egyetlen teljes körű IKT (infokommunikációs technológiai) termékportfólióval rendelkező szolgáltatója. Megalakulását mérföldkőnek nevezte azon az úton, hogy a Magyar Telekom csoport hagyományos vezetékes távközlési szolgáltatóból modern, integrált távközlési és informatikai szolgáltatóvá váljon.

Budafoki Róbert, a T-Systems vezérigazgatója elmondta, hogy a cég – amely a Magyar Telekom 100 százalékos leányvállalata – elsősorban nagyvállalati és államigazgatási ügyfeleket szolgál ki, éves árbevétele mintegy 120 milliárd forint. A vállalat 2000 főt foglalkoztat.

A T-Systems Zrt. a KFKI Zrt., az IQSYS Zrt., a Dataplex Kft. és az ISH Informatikai Kft. egyesülésével jön létre. Mind a négy cég korábban a Magyar Telekom csoport leányvállalataként működött, és különböző informatikai szolgáltatásokat nyújtottak. A T-Systemshez 2013-ban ötödikként csatlakozik a Daten-Kontor Kft.

Az új szolgáltatócég működése jelentős bevételnövekedést hozhat a cégcsoportnak, ehhez Mattheisen szerint elsősorban az kell, hogy a magyar gazdaság is kilábaljon a jelenlegi válságból, és így a cégek képesek legyenek erőforrásokat szánni az ilyen jellegű szolgáltatásokra.

Hozzátette, hogy különösen az úgynevezett felhő szolgáltatások hozhatnak új ügyfeleket és ezen keresztül több bevételt. Ez a fajta szolgáltatás ugyanis kevesebb befektetést igényel a vállalatoktól, mintha maguknak kellene az infrastruktúrát beszerezniük, továbbá segít hatékonyabbá tenni a működésüket. Úgy vélte, hogy mindezen előnyök miatt erre az szolgáltatásra nehéz gazdasági helyzetben is van kereslet.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom