Connect with us

technokrata

A Ricoh a fenntarthatóság jegyében mutatja be szolgáltatásait az EcoPrint-en

ricoh-logo

Dotkom

A Ricoh a fenntarthatóság jegyében mutatja be szolgáltatásait az EcoPrint-en

A Ricoh Europe 2012. szeptember 26-27-én, az EcoPrint Live-on mutatja be környezetbarát megoldásait és szolgáltatásait.

A Berlinben bemutatandó technológiák és szolgáltatások fő attrakciói többek között a Szén-dioxid kiegyensúlyozott nyomtatás (Carbon Balanced Printing) program, új kezdeményezésként a nyomtatók újrahasznosítása (GreenLine gépek), a Ricoh Pro™ L4000 nagy formátumú nyomtató és a Print & Share Eco nyomtatómeghajtó lesz.

A Ricoh megjelenése az EcoPrint rendezvényen a szén-dioxid semleges technológiákról is szól majd, annak sokoldalú csökkentését célozva. A Ricoh-nál regisztráló látogató utazása során generált szén-dioxid kibocsátása ellensúlyozásra kerül.

A Ricoh standját meglátogatók a következőkkel fognak találkozni: 1. csökkentés, 2. újrafelhasználás és 3. újrahasznosítás.

  1. 1. A Ricoh ügyfelei a szén-dioxid kiegyensúlyozott nyomtatás szolgáltatásainak segítségével csökkenthetik, illetve minimalizálhatják a szén-dioxid kibocsátást.
  2. 2. Az újrafelhasználás a GreenLine program kezdeményezése, a nyomtatók újrafeldolgozását foglalja magában.
  3. 3. Az újrahasznosítás az alkatrészek újbóli felhasználásával és a fogyóeszközök újrahasznosításával valósul meg.

Ricoh Business Driver Programme™

A látogatók olyan új eszközöket is kipróbálhatnak, mint például a nyomtatási munka szén-dioxid kibocsátásának kalkulátora – ami része a Ricoh Business Driver Programme™ -nak -, ami bizonyítottan felbecsülhetetlen információforrásként szolgál a fenntarthatóságról a Ricoh ügyfelei számára, csakúgy mint a napi 24 órás hozzáférés a legújabb piaci jelentésekhez, üzleti útmutatásokhoz, az e-learning kurzusok, konzultációs lehetőségek eléréséhez, valamint a Ricoh professzionális szolgáltatásaihoz.

 

 

A GreenLine és a fenntarthatóságot szolgáló nyomdai rendszerek

A Ricoh GreenLine program keretein belül újrahasznosított termékeinek lényegesen kevesebb a szén-dioxid kibocsátásuk, mint a nyersanyagokból gyártott, új termékeknek. Ez program sikeresnek bizonyult az irodai környezetben történő bevezetésével, azaz a multifunkcionális berendezések felújításával; ezenkívül néhány kereskedelmi nyomdarendszer felé is történt már ajánlattétel. A Ricoh a ‘Resource Smart Return Programme’ terjesztésében előrelépéseket tett a nyomdaipari vállalkozások ügyfelei részére, kezdve a festékkazetták újrahasznosításával és újratöltésével, amit ez év végére tovább fogunk bővíteni a nyomtatók más alkatrészeire is.

Ricoh technológia

A Ricoh be fogja mutatni néhány gazdaságos technológián alapuló berendezését is, mint például a Ricoh Pro L4000 készüléket. A piezo elektronikus nyomtatófejek és a tartós víz alapú latex tinta használatával az új generációs berendezéseket képviseli, és biztosítja a minimális környezetkárosító hatást.

A Ricoh Pro L4000 modell kereskedelmi forgalomba hozatala Észak-Amerikában és Európában 2013 első negyedévében várható. Ezenkívül a Ricoh kiállító standján szerepel még a Aficio™SG 3110DN GelSprinter gyorsan száradó Liquid Gel™  nyomtatója, mely a legújabb technológiát képviseli a kiváló éles képminőség létrehozásával.

Ricoh Print & Share

A Ricoh Print & Share Eco printer driver nevű nyomtatómeghajtójával egy kattintással csökkenthető a papírfelhasználás és a hulladék, valamint a szén-dioxid kibocsátás. Emellett elkerülhetők a felesleges nyomatok készítése, mint például a csak URL címet tartalmazó oldalak, optimalizálhatók a vonaltávolságok, valamint eltávolíthatók a felesleges tartalmak, mint például az email aláírások vagy a lemondások, visszavonások; mindezekkel együtt csökkenthető a nyomtatásra használt lapok száma. A Print & Share Eco nyomtatómeghajtó kompatibilis az összes Ricoh multifunkcionális készülékével és nyomtatójával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom