Connect with us

Az internet hatása a fiatalokra – Kétnapos konferencia az Akadémián

kidnapped_girl

Dotkom

Az internet hatása a fiatalokra – Kétnapos konferencia az Akadémián

A konferenciának a Magyar Tudományos Akadémia ad otthont ma és holnap, a részvétel ingyenes.

A rendezvény központi témája az internet hatása a 6-12 éves gyerekekre, résztvevői nyolc országból érkeznek, és több mint nyolcvan előadás lesz hallható majd.

Provokatív és sokak számára fájdalmas előadásokat is ígért a fiatalokat veszélyeztető internetes tartalmakkal kapcsolatban Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke. Emlékeztetett azokra a káros tartalmakra, amelyekkel a fiatalok a világhálón szembesülnek, és úgy fogalmazott: a gyermekek akár bűnözők áldozatául is eshetnek, akik olyan “katonaszerepbe” kényszerítik őket, amelyből nem tudnak kitörni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a konferencia része az Európai Unió Safer Internet Plus programjának. A rendezvény azonban nemcsak a biztonságról szól majd, hanem arról is, hogyan változik az internet és annak felhasználhatósága, mi befolyásolja a fejlődését, és mennyire változtatja meg az életünket, valamint a médiát.

Az ingyenes rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek az osztrák biztonságos internet központ munkatársának előadásában azzal, milyen segítség nyújtható annak, aki a digitális médiában vált erőszak áldozatává, valamint a közösségi médiának az oktatásban betöltött szerepével. Előadás hangzik el gyermekeknek szóló mobiltelefonos játékokról, valamint a fiatalok internetes vásárlási szokásairól. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom