Connect with us

technokrata

Miért nem alszanak az informatikai vezetők?

Asleep

Dotkom

Miért nem alszanak az informatikai vezetők?

A Gemalto kutatása szerint a CIO-k nagy része még mindig úgy gondolja, elég biztonságot jelent egy azonosító és jelszó a céges hálózathoz

Az egyre gyorsabb ütemben fejlődő és vállalati környezetben megjelenő új eszközök és technológiák, mint a mobil eszközök és a cloud, újabb és újabb kihívások elé állítják az informatikai vezetőket. Egyrészt növelik a produktivitást, másrészt biztonsági kockázatot jelentenek. A Gemalto kutatásában, amelyet fejlett országokbeli (USA, Anglia, Franciaország, Németország és a skandináv államok) 100 szenior IT vezető körében végzett, arra kereste a választ, hogyan kezelik a fenti dilemmát a szakemberek.

A kutatás számos meglepő megállapítást hozott:
– A vállalatok 20%-nál a CEO az első számú felelős az informatikai biztonságért (elsősorban kisebb cégeknél), míg az esetek 48%-ban az informatikai vezető a fő felelős (főleg nagyvállalatok esetében.)
– A saját mobil eszközök használatával kapcsolatban az IT vezetők 84%-a nyilatkozta, hogy potenciális veszélyt jelent a cégre nézve és nincs megnyugtatóan kontrollálva a BYOD.
– Az informatikai vezetők nagy része szerint a biztonság és a felhasználóbarát környezet egymással ellentétes fogalmak, melyek közül egyértelműen elsőbbséget élvez a autentikáció és biztonság.
– A megnövekedett büdzsé ellenére az IT szakemberek 47%-a úgy gondolja, hogy egy egyszerű azonosító és jelszó elégséges védelmet jelent a céges hálózat és alkalmazások számára.

A kutatás konklúziója szerint a teljeskörű kontroll illúzió napjainkban. A 21. századi felhasználók használni fogják saját mobil eszközeiket munka célokra, szoftvereket töltenek le,amelyekről úgy érzik, szükséges a munkájukhoz és úgy fogják gondolni, biztonságosan jártak el.  Ezek azok a kihívások, amelyekre az IT vezetőknek fel kell készülniük és hatékony válaszokat kell találniuk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom