Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Alstom és a Cisco közösen fejleszt digitális alállomásokat

Dotkom

Az Alstom és a Cisco közösen fejleszt digitális alállomásokat

Az iparág hálózatmodernizációs igényeit kiszolgáló fejlesztések az Alstom digitális alállomásaira valamint a Cisco Smart Grid intelligens hálózati megoldásaira épülnek. Ez lehet a jövő elektromos hálózata.

A fejlesztés során a Cisco Connected Grid routereit és switcheit ötvözik az Alstom DS Agile alállomás-automatizáló vezérlőrendszerével, ezáltal a szolgáltatók az IP-alapú hálózatokra építve magasabb szintű integrált kiberbiztonsági megoldásokat, valamint monitoring és ellenőrző funkciókat alakíthatnak ki.

A megoldás az alábbi előnyöket kínálja az áramszolgáltatóknak és az alállomás-üzemeltetőknek:

  1. Magas szintű biztonság az intelligens hálózatokat kezelő alállomásokhoz: az Alstom-Cisco megoldás lehetővé teszi a rendszerek teljes körű, biztonságos menedzsmentjét, jelzi a jogtalan felhasználói behatolásokat illetve a kibertámadásokat. A rendszer biztonsági vezérlőit az iparág olyan elismert nemzetközti szervezetei is ajánlják, mint az NIST (National Institute of Standards and Technology) és az IEC (International Electrotechnical Commission)
  1. Optimalizált automatizálási rendszer: az egymásra épülő rétegeken alapuló megközelítés optimális megoldást biztosít az alállomások automatizálásához – és lehetővé teszi a kommunikációs hálózat egyszerű megtervezését és integrálását a hálózatmenedzsment berendezésekkel. Az áramtermelő berendezések így nagyobb hatékonysággal, a terhelési kapacitásuk magasabb kihasználtsági szintje mellett üzemeltethetők. Mindemellett az alállomás-hálózat támogatja az IEC 61850 kommunikációs szabványt.
  1. Alacsonyabb üzemeltetési és működési költségek: a Cisco hálózatán és az Alstom intelligens eszközein (IED, Intelligent Electronic Device) alapuló alállomás-megoldás a szolgáltatók számára lehetővé teszi ugyanazon a hálózati infrastruktúrán több, különféle alkalmazás egyidejű használatát, továbbá a réteges rendszerelméletet követve ugyanazon hálózaton lévő vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs eszközök támogatását is. A megoldásnak köszönhetően növelhető az eszközök élettartama és csökkenthetők a fenntartási költségek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés