Connect with us

technokrata

A brit külügyminiszter is eljön a budapesti Kibertér-konferenciára

Dotkom

A brit külügyminiszter is eljön a budapesti Kibertér-konferenciára

De itt lesz az észt miniszterelnök és az EU kül- és belbiztonsági főképviselője is.

Október 4-5-én rendezik meg a konferenciát, amelynek mottója: bizalommal és biztonsággal a szabadságért és fejlődésért. A rendezvény célja a kibertér hálózati és tartalmi fejlődésének, szabad és biztonságos használatának segítése, az ehhez szükséges fejlesztések lehetőségeinek vizsgálata a kormányzati és a magánszektor szoros együttműködése, a nemzetközi és regionális szervezetek összehangoltabb tevékenysége által.

A tavaly novemberi londoni konferencia tematikáját folytató budapesti esemény három plenáris ülés, öt tematikus panelbeszélgetés, nyolc műhelyvita, ifjúsági fórum és innovációs kiállítás keretében teremt lehetőséget az eszmecserére. A konferencia több programját élőben közvetítik a rendezvény hivatalos honlapján (www.cyberbudapest2012.hu).

Az előző és a következő kibertér-konferencia házigazdájaként felszólal William Hague brit külügyminiszter és Kim Sung Han dél-koreai külügyminiszter-helyettes is. A konferencia szervezését Sztáray Péter miniszteri biztos, a Külügyminisztérium biztonságpolitikai ügyekért felelős helyettes államtitkára koordinálja.

A plenáris üléseken mások mellett részt vesz Toomas Hendrik Ilves észt államfő, Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Amy Adams új-zélandi kommunikációs miniszter, Carl Bildt svéd külügyminiszter, Michal Boni lengyel közigazgatási és digitalizációért felelős miniszter, Krista Kiuru finn kommunikációs miniszter és Samuel Poghisio kenyai kommunikációs miniszter.

Több nagyvállalat vezetői is Budapestre érkeznek, például a BT, a Cisco Systems, a Fujitsu, a Google, a Graphisoft, a Hewlett-Packard, a Huawei, az Intel, a Microsoft, a Symantec, a UPC és a Vodafone képviseletében.

A konferenciával egyidejűleg ifjúsági fórumot is rendeznek, amely a nyilvános párbeszéd lehetőségét teremti meg a 17 és 25 év közötti magyar és külföldi fiataloknak. A résztvevők lehetőséget kapnak véleményük kifejtésére a kibertér nyújtotta lehetőségekről és veszélyekről, továbbá arról, hogy miként járulhat hozzá az internet az online munkahelyek teremtéshez, hogyan támogatják a közösségi hálózatok az emberi jogok érvényesülését és a demokratizálódást, és mit tehetnek az emberek a saját online biztonságuk növeléséért. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom