Connect with us

technokrata

OpenStack-alapú, vállalati privát felhő megoldás a SUSE-tól

cloud2

Dotkom

OpenStack-alapú, vállalati privát felhő megoldás a SUSE-tól

Mostantól elérhető a SUSE első, vállalati szintű támogatással érkező, privát felhő megoldása, a SUSE Cloud.

A CloudOpen 2012 rendezvényen bemutatott, OpenStack-alapú termék egy felhőfelügyeleti platform, amely lehetővé teszi a SUSE Linux Enterprise-alapú, privát felhő infrastruktúrák egyszerű telepítését és felügyeletét. A megoldás központosított erőforrás-felügyeleti eszközei révén betekintést nyújt a felhő infrastruktúrában zajló folyamatokba, és nyomon követi a rendelkezésre álló kapacitásokat, így a szolgáltatások optimalizáltan és automatizáltan telepíthetők. A felhőalapú számítástechnikára váltó szervezeteknek gyakran kell új hardvereket és szoftvereket beszerezniük és telepíteniük.  A SUSE Cloud viszont lehetővé teszi, hogy a vállalatok a meglévő infrastruktúrát használják az átállás után is, ráadásul az aktuális licencelési költségek optimalizálásához is hozzájárul.

A SUSE Cloud az OpenStack projektre épül, amelyben 180 vállalat több mint 3300 fejlesztője közreműködik. Az OpenStack projektben kulcsszerepet játszó SUSE a piaci igényeknek megfelelően, az OpenStack jelentős iparági támogatottsága és az aktív közösség miatt választotta ezt a technológiát a SUSE Cloud alapjául.

A SUSE Cloudban rejlő lehetőségek és előnyök:

– Gyorsabb és jobban testreszabott szolgáltatások biztosítása a különböző részlegek számára: a SUSE Cloud dinamikus és rugalmas privát felhő-infrastruktúrát kínál automatizálási, önkiszolgáló és az informatikai szolgáltatásokat szabványosító funkcióinak köszönhetően, továbbá segít az új üzleti szolgáltatások biztosításához szükséges időigényes folyamatok automatizálásában.

– Színvonalas támogatás: a SUSE Cloud mellé világszerte 24 órás műszaki támogatás jár a hét minden napján. A megoldás teljes mértékben integrált a SUSE frissítési folyamataival, így a vállalatok egyszerűen frissíthetik és javíthatják felhőalapú alkalmazásaikat. A támogatás a SUSE Cloud-összetevőkre és a felhőt alkotó, annak alapjául szolgáló SUSE Linux Enterprise Server rendszerekre egyaránt kiterjed.

– A közösségi innováció nyújtotta előnyök kihasználása: a SUSE Cloud az OpenStack Essex kiadásának minden összetevőjét támogatja, amelyhez összesen 55 vállalat 200 fejlesztője járult hozzá. A SUSE Cloud jövőbeni verziói továbbra is követik majd az OpenStack kiadásainak hat hónapos ciklusát.

– Egyszerű telepítés és felügyelet: a SUSE Studio integrálásával a vállalkozások gyorsan telepíthetnek és módosíthatnak alkalmazásokat a privát vagy nyilvános felhőben való használathoz. A SUSE Manager segítségével felügyelve a nyilvános és privát felhőkben futó informatikai szolgáltatásokat, a vállalatok hatékonyan karbantarthatják és monitorozhatják a Linux környezeteket a felhőn belül és kívül egyaránt.

– Hatékonyan méretezhető infrastruktúra: a számítási erőforrások használatának nyomon követése és a szolgáltatások biztosításának automatizálása révén a SUSE Cloud javítja a szerverek kihasználtságát, és lehetővé teszi a vállalatok számára az infrastruktúra bővítését, további munkaerő felvétele nélkül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom