Connect with us

technokrata

Újdonság a Telenornál

telenor-logo-neg

Dotkom

Újdonság a Telenornál

Televíziós és rádiós tartalmakat tesz mobileszközökön elérhetővé az MTVA és a Telenor.

Több hónapos előkészítést követően, szeptember 18-án elindul az MTVA új tartalomszolgáltató és -értékesítő mobilportálja, a TELETÉKA. A kizárólag okostelefonokkal és táblagépekkel igénybe vehető szolgáltatás a közmédia teljes tartalomskáláját teszi azonnal és könnyen elérhetővé, elsőként kizárólag a Telenor előfizetői részére.

Ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a folyamatosan megújuló közmédia: a napjainkban gombamód szaporodó zeneáruházak, applikációk és videóportálok között az MTVA új, innovatív irányt választott. Az MTVAArchívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatóságának kezdeményezésére létrejött TELETÉKA egy felületen keresztül szolgálja ki a legnagyobb magyar tartalomszolgáltatóhoz érkezőket, akikminőségi, magyar nyelvű tartalmakkal találkozhatnak. Filmeket, sorozatokat, műsorokattekinthetnek meg, zeneszámokat, hangos könyveket tölthetnek le, olvashatják a hirado.hu internetes oldal legfrissebb híreit, vagy böngészhetnek a Magyar Távirati Iroda képei között, amelyeket akár háttérképeknek is beállíthatnak a TELETÉKA felhasználói. A TELETÉKA indulásakor már 700 órányi mozgóképes tartalom lesz elérhető: klasszikusok, mesesorozatok, gyermekműsorok, illetve az MTVA által forgalmazott sikerfilmek. Letölthetővé válnak továbbá a többi között a Petőfi Rádió olyan közkedvelt zenei műsorai, mint az Akusztik vagy a Szimfonik Live. Friss hírek, telesport, időjárás-jelentés, fotóletöltés színesíti az információs hipersztráda új kikötőjének kínálatát.

Az MTVA számára kiemelten fontos a szolgáltatásban a mobilszolgáltatók közreműködése, hiszen a jelentős hálózati kapacitásokat igénylő multimédiás tartalmak elérhetővé tételében kulcsszerepet játszik a megfelelő infrastruktúra biztosítása. A kezdeti üzleti és stratégiai lépéseket ezért a Telenor Magyarország Zrt.-vel együttműködve teszi meg a médiaszolgáltató. A Telenor már a kezdetektől igen nagy fantáziát lát az elképzelésekben, és hisz a közös célok megvalósításában. A TELETÉKA így az induláskor egyelőre csak a Telenor előfizetőinek elérhető, de a közmédia reményei szerint hamarosan minden szolgáltatóval meg tud majd állapodni, és a szolgáltatás más mobilelőfizetők számára is hozzáférhető lesz.

A TELETÉKA indulásakor az ingyenes Hírek aloldalon felül kizárólag a Telenor előfizetői nézhetnek filmeket, sorozatokat és hallgathatják meg a Magyar Rádió népszerű zenés felvételeit a mobilportálon, mindössze pár száz forintért. A Telenor adathálózata tavaly év végére újult meg, és fejlődése azóta is folyamatos: hazánk közel 700.000 lakójának otthonában már 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosít a Hipernet 84, az ország jelentős részén pedig 42 Mbps névleges maximális letöltési sebesség áll a TELETÉKA leendő felhasználóinak rendelkezésére. Ez a sávszélesség alkalmas arra, hogy akár HD minőségben nézhessék a táblagép-, illetve okostelefon-használók is az MTVA tartalmait.

A portál technológiai hátterét és üzemeltetését az ASP Kft. biztosítja. A cég több mint tíz éve biztosít különböző háttérszolgáltatásokat a magyarországi mobilszolgáltatóknak, és hosszú évek óta alvállalkozója a Telenornak is. E rendszerrel több mint 5200 különböző típusú mobiltelefon és mobileszköz számára végezhető tartalomszolgáltatás úgy, hogy a kiszolgáló rendszer az eszköz azonosításával csak a megfelelő tartalmat ajánlja és szolgálja ki. Ennek köszönhetően az MTVA portálja jó eséllyel hiba nélkül képes kiszolgálni a hazánkban jelenleg használatban lévő 2,5 millió okostelefont és 8,3 millió egyéb mobileszközt is.

A közmédia ebben a projektben is szem előtt tartja a költségeket, és átérzi a közpénzek felhasználásának felelősségét. Ezért a TELETÉKA üzleti modelljében fejlesztési vagy egyéb költség nem szerepelt és a jövőben sem fog megjelenni. A projektben résztvevő partnerek bevételmegosztással részesednek az üzleti sikerekből, tehát az MTVA-nak a mobilportál létrehozása és üzemeltetése költséget nem jelent és nem is jelentett.

A TELETÉKA tartalmairól és az MTVA új kiadványairól

Az induláskor a Telenor előfizetői számára már több mint hétszáz órányi mozgóképes anyag érhető el a TELETÉKA rendszerében, melyek a közmédia archívumából válogatva, az M1, az M2, a Duna és a Duna World legnépszerűbb tévéfilmjei, sorozatai, meséi, illetve az MTVA által forgalmazott mozifilmek közül kerültek ki. Bármikor újranézhetők olyan klasszikusok, mint a Dunai hajós, a Keménykalap és krumpliorr, vagy Mirr-Murr kalandjai, de olyan nagy sikerű mozifilmek is, mint például az Életrevalók. A saját gyártású műsorok, sorozatok új epizódjai már a sugárzás utáni napon egy kattintással elérhetők lesznek.Minden nap megtekinthetők a Híradót követő reggeli, déli és esti friss időjárás-jelentések és sporthírek is.

A rádióhallgatók több éves vágya válik azzal valóra, hogy a portálról letölthetőek a Petőfi Rádió népszerűAkusztik című műsorának zeneszámai. Ez a több száz zeneszám legálisan csak a TELETÉKA használatával érhető el. A népszerű CD-kiadványok hanganyagai közül A Dal és a Szimfonik Live is letölthető, illetve a jövőben a Petőfi Rádió Egy kis hazai… sorozatának új darabjai is hozzáférhetők lesznek. Az MTVA próbál kedvezni a fiatalabb korosztálynak, illetve a hangjátékokat kedvelő idősebbeknek is, ezért az induló kínálatban csaknem két tucat rádiójáték és hangoskönyv is megtalálható, amelyek mindegyike ajánlott, vagykötelező iskolai irodalmi mű alapján készült.

A TELETÉKA tartalma folyamatosan újul és bővül, illetve a jövőben a szolgáltatások köre is szélesedni fog. Az új portállal célunk a ránk bízott kulturális értékek megismertetése, valamint a tudatosabb, minőségi médiafogyasztás kialakításának elősegítése a fiatalabb korosztályok számára is.

A TELETÉKA indításával egy időben az MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatósága négy új DVD-t és egy CD-kiadványt jelentet meg. A DVD-k között egy dráma, a Krízispont, egy vígjáték, az Én, a séf, egy családi mozi, a Barátom, Knerten és egy irodalmi témájú lemez, Petőfi Sándor A helység kalapácsa és Az apostol című műveinek televíziós adaptációi kerülnek kiadásra. Ezekkel a filmekkel kis mértékben, de látványosan tudjuk bemutatni azt a sokszínűséget, melyet mára a közmédia képvisel, míg a CD-n a Petőfi Rádió Egy kis hazai… 5. albuma jelenik meg a legújabb hazai zenékkel. A frissen megjelenő kiadványok már a boltokba kerülés napjától elérhetőek lesznek a TELETÉKA portálon is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom