Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a gyakorlatban is bizonyít az LG Mono X napeleme

Dotkom

Már a gyakorlatban is bizonyít az LG Mono X napeleme

LG Mono XTM napelemek felelnek egy kecskeméti autómosó és szerelő telephely teljes energiaszükségletéért .

Az LG Electronics monokristályos napelemeit választották egy nagyszabású telepfejlesztési beruházáshoz, amelynek keretében egy kecskeméti autómosó és gyorsszervíz szerelt fel 126 darab LG250S1C Mono X™ panelt.  A solar panelek a létesítmény teljes energiaszükségletét fedezik és ezen felül többletenergiát is termelnek. A fejlesztés pályázati pénzből valósult meg, a ráfordított összeg hozzávetőlegesen már 6 év alatt megtérül.

Az LG az év elején kezdte meg Mono X™ típusú monokristályos napeleminek forgalmazását Magyarországon. A megújuló energia ilyen formájú kereskedelmi, illetve lakossági felhasználása hazánkban még nem elterjedt. A tiszta és környezetkímélő energiaforrás széles körű használatához vezető úton fontos szerep jut a kecskemétihez hasonló fejlesztéseknek. Amellett, hogy környezetkímélő, pénztárcakímélő megoldás is egyben, hiszen már a telepítést követő pár évben megtérül a beruházás, onnantól pedig jelentős megtakarítást jelent.

A kecskeméti Nagy Kft. Olaj Depo Autómosó és Gyorsszerviz telepfejlesztési beruházás keretében szerelt fel 126 darab LG250S1C Mono X™ monokristályos napelemet (31,5 kW), amely mostantól az egész létesítmény energiaellátásáért felel. A projekt kivitelezését végző Infratech Hungária Kft. ügyvezetője, Frei Miklós elmondta, hogy azért választották az LG Mono X™ napelemeit, mert kiemelten hatékonyak, könnyen felszerelhetőek, ár-érték arányban kitűnő választásnak bizonyulnak, és nem utolsó sorban 25 év garanciát vállal rájuk a gyártó.

A Mono X™ napelemek kiemelkedő tulajdonságai között szerepel továbbá az átlagnál könnyebb súly és a nagy mechanikai terhelhetőség.  A Mono X™ napelemek képesek ellenállni akár 5400 Pa nyomásnak is, így a legzordabb időjárási körülmények között is alkalmazhatók, ráadásul az iparágban egyedülálló, rekord hosszúságú élettartammal büszkélkedhetnek. A Mono X™ napelemre az LG 10 év teljes körű termékgaranciát és 25 év teljesítménygaranciát vállal. A lineáris teljesítménygarancia értelmében a termék a 25. év végén névleges teljesítmény-leadásának legalább 80,2 %-át képes biztosítani.

A kecskeméti beruházás összértéke 56 millió forint, ami magában foglalja többek között szerviz kialakítását a 800 m2-es raktárban, a több állásos önkiszolgáló autómosó megépítését, illetve LG napelemek telepítését 21 millió forint értékben. Ezentúl a telephely a teljes energiaszükségletét a napenergiából nyeri, sőt, a berendezés energiatöbbletet is termel, amit értékesíteni lehet az áramszolgáltatónak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés