Connect with us

Cisco új biztonsági megoldásokat mutatott be

Cisco

Dotkom

Cisco új biztonsági megoldásokat mutatott be

Új behatolásmegelőző rendszer és ASA tűzfal védi a virtuális és felhőalapú adatközpontokat.

A Cisco bemutatta az adatközpontok biztonságát növelő új terméksorozatát. Az új megoldások között található a világ legszélesebb körben használt tűzfalához (Cisco ASA) fejlesztett nagy skálázhatóságú új szoftver, a több felhasználós környezethez kifejlesztett virtuális ASA tűzfal, új adatközponti behatolásmegelőző rendszer (IPS), illetve az egyre inkább teret hódító mobil munkavégzést támogató Cisco AnyConnect kliens továbbfejlesztett változata.

A virtuális rendszerek és a felhőalapú technológia nagy változásokat idéznek elő az adatközpontokban és az IT-szolgáltatóknál is, számos előnyt kínálva – alacsony beruházási költséget, dinamikus bevétel-növekedést, nagyobb hatékonyságot és könnyebb skálázhatóságot.

E fejlesztések a jelenlegi és a közeljövő piaci trendjeire készítik fel a vállalatokat. A Cisco felmérései szerint:

2015-re a hálózaton futó alkalmazások által generált forgalom illetve a másodpercenkénti hálózati kapcsolatok száma harmincszorosára nő. 2013-ig az adatközpontokon futó munkafolyamatok több mint 50 százaléka virtualizált lesz.

Általánossá válik, hogy az alkalmazottak legalább három különböző mobil eszközzel csatlakozzanak a vállalati hálózatokhoz munkájuk során.

A Cisco most bejelentett újdonságai a nagy teljesítményű virtuális és felhőalapú környezetek előnyeit kihasználva kíván segíteni a fokozódó igények kielégítésében és a saját eszközeiket használó alkalmazottakkal való együttműködésben.

  

A bejelentés további részletei:

ASA 9.0 Platform: Jelentős újítások az operációs rendszerben

Az új platform adatközponti szintű teljesítményt nyújt akár 320Gbps tűzfali és 60Gbps IPS-adattovábbítási sebességgel, amely másodpercenként egymillió kapcsolatot, egyidejűleg pedig 50 millió kapcsolatot tud létrehozni, míg rack-egységenként – a versenytársakhoz képest – nyolcszor nagyobb sűrűséget kínál.

Az alkalmazások és a virtuális gépek (VM) által generált forgalom növekedése esetén lehetőség van a növekedéssel arányos fizetési feltételek kialakítása, a klasztertechnológiával biztosított skálázhatóság pedig lehetővé teszi az együttműködő ASA-k menedzselését egyetlen logikai eszközként.

Az újgenerációs felügyelet érdekében kontextus-függő elemzést nyújt.  A TrustSec biztonsági csoportcímkék és az azonosítás alapú tűzfalfunkciók támogatásával magasabb szintű felügyeletet, a felhőalapú technológia igényeihez igazodva pedig többszintű biztonságot kínál.

A Cisco Cloud Web (korábbi nevén ScanSafe) megoldással együttműködve az ASA teljesítményének korlátozása nélkül teszi elérhetővé a mély tartalomvizsgálatot.

Az IPv6 kapcsolatok támogatásával biztonságos távoli elérést tesz lehetővé, amely minimális hatással van a teljesítményre, és emellett újgenerációs titkosítási megoldásokat is kínál, mint például az NSA „Suite B” titkosítási algoritmuskészlete.

 

Cisco ASA 1000V: Virtuális/felhőalapú környezetekre optimalizált ASA-technológia

Speciálisan a többszintű virtuális és felhőalapú környezetekhez kialakított ASA-tűzfal változat.

A versenytársak ajánlatain túlmutatva nem pusztán a virtuális gépben lévő fizikai ASA-t kínál, így az erőforrások rugalmasságát és hatékony használatát teszi lehetővé.

Egyetlen ASA 1000V számos különböző biztonsági hálózattal rendelkező, több ESX-hoston keresztüli munkaterhelést képes ellátni, csökkentve ezáltal a heterogén környezetek működési komplexitását, javítva skálázhatóságukat.

Érvényes tűzfalhasználati beállítások mellett védelmet nyújt a teljes hálózatnak, és megbízható szegmentációt tesz lehetővé a fizikai, virtuális és publikus felhőalapú környezetek egységes, teljes körű védelme érdekében.

A virtuális és felhőalapú infrastruktúrák hiánytalan biztonsága érdekében a Cisco ASA 1000V az iparágvezető Nexus 1000V sorozatú switcheire épül, és kiegészíti a Cisco Virtual Security Gatewayt (VSG.

 

IPS 4500-as sorozat: Új, adatközpontok számára kialakított behatolásmegelőző rendszer (IPS)

Az iparág legnagyobb teljesítményét kínálja: 10 gigabit / másodperc (Gbps) / rackegység.

A speciálisan adatközpontok számára kialakított kompakt, mindösszesen két rackegységnyi helyet elfoglaló megoldás kiváló IPS-teljesítményt nyújtva védi a kritikus adatközponti erőforrásokat.

Az IPS egyszerűen beilleszthető a hálózatokba, és biztosítja a meglévő hálózati elemekkel való interoperabilitást.

A hálózat sajátosságait magában foglaló, környezethez igazodó IPS-megoldás elősegíti a hatékony veszélyelhárítást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom