Connect with us

Zenében is újít az Apple

15inch_mbp_wret_itunes_print

Dotkom

Zenében is újít az Apple

Zenei téren is kitett magáért a kaliforniai vállalat.

Az iPhone 5 bemutatása után  a gyártó a zenelejátszóira koncentrált, így bemutatásra került az új iPod Touch és Nano is. Melléjük csatlakozott még az új iTunes 10.8 és az új fülhallgató az EarPods is.

iPod Touch:

Az eredetileg 2010-ben megjelent 4. generációs iPod Touch frissítése érkezett meg a mai napon. Az 5. generációs Touch számtalan funkciót örökölt nagy testvérétől az iPhone 5-től, ám tette mindezt úgy, hogy még vékonyabb lett. A 6,1 mm vékony, alumínium hátlapú házba a mérnökök sok újdonságot építettek be. Ilyen a megnövelt, 4″es kijelző, mely szintén 326 ppi részletességű, az A5-ös processzor, vagy az 5 megapixeles iSight kamera.  Ez utóbbi FullHD részletességű videofelvételre is képes, illetve az iPod Touch történetében először LED villanó is került bele. Ő is megkapta az új Lightning névre keresztelt, vékonyabb és kisebb csatlakozót. Egy feltöltéssel 40 órán át hallgathatunk zenét, illetve 8 órán át nézhetünk videót. Rendelkezik gyors töltés funkcióval, így 2 óra alatt a teljes kapacitás 80%-ra feltölthetjük, a 100%-hoz viszont 4 óra szükséges. A megújult formák mellé új színek is érkeztek,  az eddigi fehér és fekete mellé megérkezett a kék, a sárga, és a halványpiros is.  Akárcsak az iPhone 5, ez is iOS6-al a fedélzetén érkezik, várhatóan a jövő hét folyamán

iPod Nano:

Az idei modellpaletta legnagyobb változásán a Nano ment keresztül. Az eddigi kisméretű, sokak által karóraként használt verziót egy nagyobb, iPhone szerű kivitel váltotta fel. Menürendszere hasonlít az iPod Touchra, azzal a különbséggel, hogy az ikonjai kör alakúak és természetesen nincs AppStore, tehát a beépített programok száma nem növelhető. A Bluetooth-nak hála vezeték nélkül is hallgathatunk zenét. A beépített rádió ilyenkor persze nem működik, ahhoz csatlakoztatnunk kell az EarPods fülhallgatót. Igazán színes egyéniség lett a Nano, nem kevesebb 7 színben kerül a boltok polcaira. Elérhető lesz fekete, lila, világoskék, szürke, zöld, sárga, és halványpiros színekben is.  Egy feltöltéssel 30 óra zene és 3,5 óra videólejátszást bír ki a kis készülék.

 

iTunes:

A külső újragondolása elérte az iTunes alkalmazást is. Az eddigi, meglehetősen régóta lévő felületet egy új, simább váltja.  Megjelent az előzmények funkció, így ha előzőleg egy zenét hallgattunk, az előzmény gombra kattintva megtalálhatjuk és újra meghallgathatjuk. Növelték az iCloud integrációt is, mostantól ha egy zene az iPhone-unkon szólt, hazaérve folytathatjuk a Mac-ünkről. Megjelenése októberre várható.

EarPods:

Az Apple állítása szerint 3 éven át dolgoztak az új fülhallgató létrehozásán, és fülek százait analizálták azért, hogy a minőség a lehető legtökéletesebb legyen. A speciális kialakításnak hála az emberi fülek nagy részéből nem esik ki, ellentétben elődjével, mely sokszor csak a csoda folytán maradt ott. Azért kezeljük fenntartással a dolgot, ugyanis a 30 dolláros ár vagy egy rossz hangminőségű terméket, vagy az év vételét is rejtheti magában, az első tesztek minden bizonnyal hamarosan eldöntik ezt a kérdést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom