Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabályozatlan a hackerek elleni kiberhadviselés

Dotkom

Szabályozatlan a hackerek elleni kiberhadviselés

Hiányoznak a kiberhadviselés nemzetközi szabályai, pedig ma már országok is támadják egymást informatikai eszközökkel.

Az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alkalmából, szeptember végén tartandó konferencia előzetes budapesti tájékoztatóján a Kovács László professzor elmondta: már 30-40 évvel ezelőtt megjelentek olyan katonai eszközök, amelyek informatikai összeköttetésben álltak egymással; az ezek elleni egyik első támadás az izraeli-arab háborúkban történt – fűzte hozzá.

Manapság már óriási a függőség az információs infrastruktúrától, így egy esetleges támadás esetén nem is kell elfoglalni egy adott országot, hiszen kívülről is meg lehet bénítani az áramellátását vagy közlekedési hálózatát, ezért nagy szükség van ezen a területen a kormányzati koordinációra, amely törvényeket hoz és ezeket végre is hajtatja. Hazánkban ősszel születhet meg a kibervédelmi törvény.

Az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) elnevezésű, kétnapos konferenciát szeptember 25-én és 26-án tartják a “Kiberhadviselés mint a jövő egyik legnagyobb kihívása” – nemzetbiztonság és informatikai biztonság szeptember 11. tanulságai alapján címmel. A rendezvényre, amelyen 70 program lesz, több mint 2000 embert várnak – mondta Keleti Arthur főszervező.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés