Connect with us

Fogadj örökbe egy erdélyi kastélyt!

dracula-mort-et-heureux-ii05-g

Dotkom

Fogadj örökbe egy erdélyi kastélyt!

A kolozsvári Pont Csoport második alkalommal hirdette meg kedden az erdélyi kastélyok népszerűsítését céljául kitűző “WEBkastély” vetélkedőt.

A helyi és regionális fejlesztéssel foglalkozó civil szervezet internetes vetélkedőjére 2012 szeptember 17. és október 3. között várják olyan 6-10 fős csapatok nevezését, amelyek egy-egy erdélyi kastélyt, udvarházat “fogadnak örökbe”. A csapatok négy héten át hétről-hétre olyan feladatokat kapnak majd, amelyek az örökbe fogadott kastély múltjával, jelenével és elképzelt jövőjével kapcsolatosak. A csapatoknak emellett kastélynapot is kell szervezniük.

Farkas András, a Pont Csoport elnöke az MTI-nek elmondta: a feladatokat nem kívánják előre közölni, hogy azok hétről-hétre az újdonság erejével hassanak a versenyzők számára. A civil szervezet vezetője hozzátette, azokat próbálják megszólítani a vetélkedővel, akik szeretnének valamit kezdeni a közelükben – sok esetben kihasználatlanul – álló kastélyokkal. A verseny célja, hogy tájékoztasson az erdélyi kastélyok állapotáról, és hogy bekapcsolja azokat a turisztikai körforgásba. A szervezők azt is céljuknak tekintik, hogy a vetélkedő által szorosabbra fonódjék a kapcsolat a kastélyok, kúriák tulajdonosai és a helyi közösségek között. Tudatosítani kívánják, hogy a műemlékek a település részei, közös örökséget hordoznak, amely a közösséget is gazdagítja – áll a Pont Csoport közleményében.

Farkas András az MTI-nek elmondta, hogy a győztes csapat olyan díj elnyerésében reménykedhet, amely mind a csapat, mint az azt alkotó személyek számára vonzó, ám a díjat is meglepetésnek szánják, ezért arról nem árul el többet. A 2011-ben lezajlott hasonló vetélkedőre 23 csapat nevezett be Erdély különböző tájairól, ezeknek az internetes szavazások által további több mint 3000 embert sikerült bevonniuk a versenybe. A versenyre jelentkező csapatoknak a www.webkastely.ro honlapon kell nevezniük.

Tovább


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom