Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezető szerepben a Dell

Dotkom

Vezető szerepben a Dell

A Dell az eladások számában és bevételben is világszerte nagyobb növekedést ért el az x86-alapú szerverek piacán mint a világpiaci növekedés

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette, hogy az IDC 2012. második negyedéves Worldwide Quarterly Server Tracker jelentése szerint a Dell x86-alapú szerverek értékesítésének növekedése az előző évhez képest világszinten meghaladta a világpiac és a Dellt követő két versenytárs értékesítésének növekedését. A Dell az x86-alapú szerverek piacán szerzett 34,8 százalékos részesedésével az első helyen áll az amerikai kontinensen, világviszonylatban pedig 1,7 pontot kapott az éves és negyedéves időszakot tekintve egyaránt. A Dell így az x86-alapú szerverek egyetlen olyan vezető forgalmazója, aki az amerikai kontinensen, valamint az EMEA térség országaiban egyaránt az iparáginál nagyobb növekedést ért el.

Az IDC jelentése szintén felhívja a figyelmet a Dell tartósan betöltött piacvezető szerepére a sűrűségre optimalizált szerverek szegmensében, amelyet elsősorban a kibővített környezetekhez kialakított kompakt kiszolgálók képviselnek. Az IDC ebben a kategóriában első, 2011-ben kiadott nyilvános jelentése óta a Dell az eltelt 12 negyedévből 10-ben első helyet ért el, és a jelenlegi piaci részesedése világviszonylatban 54,2 százalék. A piaci részesedés növekedése az amerikai kontinensen 19,7, az EMEA térség országaiban pedig 17,0 százalékpont értékű az előző évhez képest. A jelentés szerint a sűrűségre optimalizált szerverek piaca az éves értékesítés 38,9 százalékos növekedésével világszerte nőtt, melyből az amerikai kontinens 2012 második negyedévében az egész világra jutó növekedés 70,4 százalékát adta.

Az IDC jelentés további megállapításai:
. A rack szerverek piacán a Dell részesedése az összes régióban nőtt. A Dell a legnagyobb, 1,8 pontos növekedést az EMEA térség országaiban érte el 2012 második negyedévében az előző évhez képest.
. A torony kivitelű szerverek piacán ugyanezt az időszakot tekintve a Dell részesedése az amerikai kontinensen és az EMEA térség országaiban 2,4, illetve 0,6 százalékkal nőtt.

A Dell a minden eddiginél nagyobb negyedéves részesedését többek között a Dell PowerEdge 12. generációs szerverei sikerének köszönhetően érte el. Négy kontinens 17 országának több mint 7700 ügyfelétől származó visszajelzések alapján az új szervercsalád:
. Könnyen kezelhető: a világon egyedülálló módon a rack és torony kivitelű szerverek teljes generációja tartalmazza az Integrated Dell Remote Access Controller 7 (iDRAC7) és a Lifecycle Controller 2.0 szolgáltatást, így a rendszerek telepítése, frissítése, karbantartása és megfigyelése szoftverfelügyeleti ügynök nélkül is elvégezhető, az operációs rendszertől függetlenül.
. Energiahatékony: a megnövelt kapacitás mellett jelentősen továbbfejlesztett hűtésnek köszönhetően, amelyre kiváló példa a Fresh Air konfigurációra alkalmas Dell PowerEdge M820 blade szerver.
. Sűrűség szempontjából piacvezető: a Dell PowerEdge M420 a világ egyetlen negyedmagasságú két processzorfoglalatos blade szervere, amely kiemelkedő számítási sűrűséget, teljesítményt és hatékonyságot tesz lehetővé.
. Külső felek által sokszorosan díjazott: számos elismerést és a pozitív összehasonlító termékkritikát kapott.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés