Connect with us

technokrata

Saját felhő a Cisco, a VMware és az EMC összefogásával

Cisco

Dotkom

Saját felhő a Cisco, a VMware és az EMC összefogásával

Tovább erősödő Cisco-partnerség az új generációs felhő-infrastruktúrákért

A múlt heti San Franciscó-i VMworld konferencián a Cisco bejelentette, hogy tovább bővíti együttműködését az EMC-vel és a VMwarerel a felhő-infrastruktúrák következő generációjának kifejlesztése érdekében.

„A Cisco, a VMware és az EMC együttműködésének erősödéséből közép-európai ügyfeleink is profitálhatnak, mindenekelőtt a programozható eszközök és a szoftver-alapú  adatközponti architektúrák megjelenése révén. A fizikai és virtuális erőforrások egyszerűbb összehangolása megkönnyíti az üzemeltetést és csökkenti a költségeket. Mindennek a hálózat a lelke” – tette hozzá Patrick Schmidt, a közép-európai adatközpont értékesítési igazgatója.

Cisco-VMware stratégiai partnerség az új generációs felhő-infrastruktúrákért

A Cisco és VMware a meglevő stratégiai partnerséget olyan integrált termékekre és szolgáltatásokra terjeszti ki, amelyek révén megvalósíthatóvá válnak a szoftver-alapú adatközpontok. A két cég jelentős befektetéseket tervez és bővíti a közös mérnöki kapacitást mindenekelőtt a számítási és a hálózati szolgáltatások, a munkaterhelés és –mobilitás, a végponttól végpontig terjedő átláthatóság illetve a teljes fizikai és virtuális infrastruktúrára kiterjedő hibaelhárítás fejlesztése terén.

 A Cisco és az EMC magasabb szintre emeli a „Felhőhöz vezető három út” stratégiáját 

 A két vállalat az évtizedes partnerségre építve újabb lehetőségeket kínál a nagyvállalati és szolgáltatói ügyfelei számára a felhő-infrastruktúrák kialakításához. A Cisco és az EMC közösen kialakított architektúrákat, partner programokat és ügyféltámogatást nyújt a felhő felé vezető úthoz, amelynek főbb elemei:

 

1)    A piacon elérhető legjobb termékekből összeállított, egyedi tervezésű infrastruktúra megvalósítása

2)    Ellenőrzött referenciaarchitektúrák (Cisco Validated Designs, CVD) telepítése a már bevált infrastruktúrához illeszkedő Cisco megoldásokkal.A két új referencia-architektúrát KKV-k és középvállalatok számára alakították ki.A CVD-k a privát felhő gyors elterjedését támogatják – ezekből több variációt is kifejlesztett a Cisco és az EMC Cisco- EMC VSPEX-Cisco-EMC VSPEX-VMware vSphere 5.0.

3)    A VCE Vblock rendszerhez előre integrált konvergens infrastruktúra lehetővé teszi az életciklus-menedzsment és a folyamat szabványosítását, ami fokozza az alkalmazások hatékony elérhetőségét valamint támogatja a VCE által nyújtott egyedülálló élményt.

 

A Cisco, EMC és VMware együttműködés eddigi mérföldkövei

Nexus 1000V – 2009-ben a VMware és a Cisco olyan megosztott virtuális switchcsel állt elő, amely egyszerűbbé teszi a hálózati adminisztrátorok számára a fizikai és virtuális környezetek közötti hálózatfelügyeletet. Piaci bevezetése óta több mint 6000 ügyfél vette igénybe ezt a közös megoldást.

Cisco UCS – 2009-ben a Cisco bemutatta egységes adatközponti platformját (Unified Computing System, UCS), egy olyan új x86-os platformot, amely gyökeresen leegyszerűsíti a számítási, a tárolási, a hálózati és a virtualizációs erőforrások menedzselését. Szorosan integrált a VMware vSphere platformmal, így lehetővé teszi a virtuális és felhő-infrastruktúráikat kiterjesztő ügyfelek beruházási és működési költségeinek csökkentését.

Konvergens infrastruktúra – A Cisco és az EMC a VMware-rel közösen, az Intel befektetésével  2009-ben megalapította az egységes infrastruktúra fejlesztését célzó VCE koalíciót. A Vblock™ Infrastruktúra Platformok jelentős szerepet játszanak a nagyvállalati munkaterhelés privát és nyilvános felhőkre terelésének gyorsításában.

Cisco VXI és VMware View – 2012-ben a Cisco és a VMware együttműködésében olyan egységes csoportmunka-megoldás született, amely a VMware felhő-infrastruktúra, a VMware View és a Cisco UCS, a Cisco Wide Area Application Services és a Unified Communications platformok előnyeit kihasználva biztosítja az ügyfeleknek a nyitottabb, mobilabb és tartalmasabb munkakörnyezetre átállás lehetőségét a PC utáni korszakban.

 

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek