Connect with us

Kell-e adót fizetnem az amerikai nagybácsitól kapott táblagép után?

full_queretaro-airport-customs

Dotkom

Kell-e adót fizetnem az amerikai nagybácsitól kapott táblagép után?

Igen, ugyanis sanszos, hogy 45 eurónál nagyobb az értéke.

Az utóbbi időben rendkívüli mértékben megnövekedett az országba postai úton beérkezett áruk mennyisége. A NAV Repülőtéri Igazgatósága az idén már több mint 12 ezer esetben végzett vám-, illetve adófizetéssel járó vámkezelést a postai forgalomban. Suller György, a NAV jövedéki szóvivője elmondta, hogy az EU-n kívülről érkező árukat vámkezeltetni kell. Ha az áru megadott értékével kapcsolatban kétség merül fel, a vámhatóság további bizonyítékokat kérhet a reális áruérték megállapításához.

Az unión kívül élő magánszemélyektől magyaroknak küldött küldeményeket 45 euró értékig illeti meg vámmentesség, e fölött azonban már adót és vámot kell fizetni. Az áru értéke alatt azt az összeget kell érteni, amennyiért az megvásárolható – tájékoztatott a szóvivő, aki hangsúlyozta, hogy önmagában az ajándékozás ténye nem jár vámmentességgel.

Suller György hozzátette, hogy a magánszemélyek által az interneten megrendelt és az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró értéket meghaladó áruk is vám- és adókötelesek. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom