Connect with us

technokrata

Péntek este facebookozni nem menő

party-hard-10656

Dotkom

Péntek este facebookozni nem menő

Az emberek még mindig szívesebben töltik szabadidejüket barátokkal valódi szórakozóhelyeken, mint a virtuális közösségi fórumokon – derül ki az Ipsos felméréséből.

Bár nagyon népszerű a Facebookon és egyéb közösségi tereken történő kapcsolattartás, a kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek háromnegyede még mindig a valódi szórakozást választja. Leginkább a spanyolok és a svédek azok, akik a virtuális terek helyett a valódi közösségi élmény mellett döntenek, ha a kikapcsolódásról van szó, közülük a megkérdezettek 90 százaléka jár szórakozni és csak 10 százalék marad szívesebben otthon.

Magyarországon is inkább kimozdulnak az emberek, bár a valódi élményt választó 70 százalék így is a lista 18. helyére szorul, a virtuális tereket választók 30 százalékos aránya pedig viszonylag soknak számít nemzetközi viszonylatban. Legkevésbé Indonéziában járnak szívesen szórakozni az emberek: közülük a válaszadók 60 százaléka marad otthon és csak 40 százalék mozdul kis szívesen. Az Ipsos kutatása több mint 19 ezer fő részvételével zajlott, a megkérdezettek életkora 18-64 év között volt. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp