Connect with us

technokrata

IFA 2012: Megjelenítők terén is erősít a Sony

KDL-HX950 b

Dotkom

IFA 2012: Megjelenítők terén is erősít a Sony

A Sony bemutatta legújabb megjelenítő eszközeit.

A Japán gyártó igazán kitett magáért a tegnapi rendezvényen. Az új Xperiák és Vaiok mellett ugyanakkor nem feleltette el az az üzletágat, ami igazán híressé tette. Így készültek 4K felbontású 84″-es televízióval, új FullHD modellel, projektorral  és személyes 3D megjelítő eszközzel is

KD-84X9005:

Az idei év csúcs Sony készüléke mutatkozott be, ezen a nem túl fantáziadús néven. A japán gyártó mindent bevetett annak érdekében, hogy igazi nagyágyút dobjanak piacra, így egy 4K (3840 x 2160 pixel) felbontású szédületes 84″-es képméretű televíziót hoztak létre.  A LED háttérvilágítás sem a szokásos él megvilágításos, hanem a fejlettebb local dimming típusú.  Természetesen a Sony nem hagyhatta ki azt a ziccert, hogy a 3D éllovasaként az új mamut televízióját nem látja el ezen képességgel, így a 3 dimenziós képet egy nagyon fejlett ‘4K X-Reality PRO processzor állítja elő. Nem csak a kép a fontos, így 10 darab három utas hangszóró került bele, melyeknek az öszteljesítménye 50W. Nem mondható elképesztő adatnak, de akinek a hang is legalább annyira fontos mint a kép, az vesz hozzá külső megoldást. A Sony-n nem fog múlni, kínálnak ilyet is. Pontos megjelenési időpont nincs, várhatóan még ez év őszén piacra kerül az újdonság, minden bizonnyal borsos áron.

KDL-HX95 :

Azok számára, akik nem vágynak elképesztő, hipermodern tudásra, de szeretik a minőséget, szintén tartogatott valamit a japán óriás. Nekik a HX95-ös modellt találták ki, mely mindent tud, amit ma egy készüléktől elvárhatunk. A Sony által 2010-ben bevezetett Monolithic dizájn itt is megtalálható, ám, hogy egy kis csavar kerüljön a képbe, egy egészen egyedi talpat terveztek hozzá.  A HX95  egy LED megvilágítással rendelkező FullHD televízió, mely képes 3D és 2D anyagok előállítására is.  Rendelkezik beépített Wi-Fi vevővel, így a Sony saját film/sorozatkölcsönző szolgáltatásáról tölthetünk le anyagokat, ha esetleg unalmas lenne a tv műsor. Képes Skype hívások lebonyolítására is, a dobozban mellékeltek egy külön kamerát és mikrofont tartalmazó egységet is. Pontos árról egyelőre nincs információ, ám ha a gyártó jelenlegi modelljeiből indulunk ki, akkor olyan 7-800 ezer forintos áron várhatjuk.

VPL-HW50ES:

Nem csak a televízió szerelmeseinek igyekeztek kedvezni, hanem a házimozi fanatikusoknak is, így egy új projektor is bejelentésre került. A 3D-s FullHD-s projektor a Sonytól megszokottan rendelkezik az SXRD technológiával, melynek hála a gép még szebb képet képes előállítani. Az elődmodellhez képest 30%-al erősebb fényt képes kibocsájtani, kevesebb energiafogyasztás mellett. Messze vannak már a régi zajos projektorok, az újdonság igen csöndes, 21db-es működésre képes. A VPL-HW50ES fekete és fehér színben Európa szerte október végétől lesz elérhető.

HMZ-T2:

A Sony 2011-ben megdöbbentette a világot azzal, hogy egy egészen új megjelenítő formát hozott létre. A személyes 3D élményt kínáló 3D-s szemüveg, a HMZ-T1 ugyan nem aratott elképesztő pénzügyi sikereket, ám mindenképpen egy üde színfoltja volt a kínálatnak. Most ennek az utódja érkezett meg a T2 személyében, mely jelentősen könnyebb mint elődje. Ezt úgy érték el, hogy ezentúl nem lesz beépített fejhallgató benne, hanem a saját eszközünket tudjuk rácsatlakoztatni. Ezzel, ha a saját fejhallgatónk komolyabb minőségű mint az eddigi beépített, hangminőség javulást érhetünk el. Az előd 800 dolláros árának változásáról egyelőre nem esett szó, várhatóan hamarosan többet tudunk majd meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle