Connect with us

technokrata

Ön hamarosan beteg lesz: Betegség-előrejelző szoftvert fejlesztett a Grepton

grepton

Dotkom

Ön hamarosan beteg lesz: Betegség-előrejelző szoftvert fejlesztett a Grepton

A Grepton Informatikai Zrt. betegség-előrejelző elemző szoftvert fejlesztett ki, amelynek több mint 463,5 millió forintos összköltségéhez 218 millió forint európai uniós támogatást nyert el a cég.

A berendezés használatával gyorsabb lehet egy-egy genetikai eredetű emberi betegség hátterének megismerése, és a gyógyításhoz szükséges terápia kidolgozása. A közvetlen humán gyógyászati felhasználáson túl a szoftver segítséget nyújthat a vegyipar és a biotechnológia orvosi kutatásokkal foglalkozó cégeinek, és a környezetvédelem bizonyos területein is sikerrel alkalmazható lehet mind a hazai, mind a világpiacon. Az elemzőszoftver értékesítését a Grepton Zrt. belföldön és külföldön egyaránt tervezi, a fejlesztések várhatóan a megvalósítás utáni negyedik év végére térülnek meg.

A 2010-ben indult projektben egy olyan automata fenotípusos elemző berendezést alkottak meg zebrahalra, amely a hosszú kiértékelési időt a töredékére csökkentheti, így lehetővé teszi az eredmények pontosabb és gyorsabb visszavezetését. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp