Connect with us

technokrata

Nagy lökést adhat az okostelefon a blogolásnak

ff_android_f

Dotkom

Nagy lökést adhat az okostelefon a blogolásnak

Bár a blog műfaja felett sokak szerint eljárt az idő, az internetképes eszközök és a mobiltechnológia fejlődése új távlatokat nyithat a műfajban. Ezt a trendek és a Goldenblog népszerűsége is bizonyítják: a „Blogs not dead” mottójú versenyre több mint 1200 nevezés érkezett.

Az „internetes naplók”, a blogok áttörő szerepet játszottak a Web 2.0 azaz a felhasználók által generált online tartalmak elterjedésében, többek szerint mára a blogolás műfaját háttérbe szorítja a közösségi oldalak térnyerése. A bloggerek aktív jelenléte és a jelenleg is népes olvasótábor ennek ellenkezőjét támasztják alá. A szerzők mára választott témájuk komoly szakértőivé, így a tájékoztatás és véleményformálás meghatározó szereplőivé váltak.

A nemzetközi trendekből az is kirajzolódik, hogy a mobiltechnológia és a mobileszközök fejlődése új lendületet adhat a blogolásnak. Felmérések szerint a bloggerek egy része már két évvel ezelőtt is használta okostelefonját blogjának szerkesztésére, mára pedig az internetképes eszközök felhasználóinak közel 30 százaléka használja készülékét tweetelésre vagy blogolásra.

Szabó-Lencz Péter, a Budapest Avantgarde blog szerzője, a tavalyi Goldenblog kult-szórakozás témakörének első helyezettje is nagy jövőt jósol az okostelefonoknak a bloggerek életében. „A mobilomat elsősorban a kommentek követésére használom, hogy ha felmerül valamilyen kérdés, arra a lehető legrövidebb időn belül tudjak válaszolni. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben az egyre erősebb telefonoknak köszönhetően még mobilabbá válik majd a blogolás, és a statisztikák és kommentek figyelése mellett a tartalom frissítését is felgyorsítja majd.”

A nyolcadik alkalommal megrendezett Goldenblog versenyen a bloggerek több mint 1200 oldalt indítottak 9 kategóriában. Az idei mezőnyben a legnépszerűbb kategória a „szakértői blog”, ahová közel 200 nevezés érkezett, de sokan mérettetik meg magukat a kultúra-szórakozás és a gasztro témakörökben is. Az internetes naplókat a zsűri tartalom, szakmai színvonal és számos más szempont alapján értékeli, de augusztus 20 és szeptember 6 között az olvasóközönség is szavazhat kedvenceire. A szakmai díjazottak minden kategóriában egy-egy egyéves Hipernet 42 előfizetést nyernek, a kult-szórakozás különdíjasa pedig a Samsung legújabb csúcskészülékét, egy gyors internetezésre alkalmas, hatalmas kijelzőjű Galaxy SIII készüléket vehet át a Telenor ajándékaként. A készülék a bloggerek számára fontos funkciók mellett a jövő technológiáját, az NFC-t is elhozza a nyertesnek, amely funkciót a helyszínen szervezett NFC technológiára alapuló játékban azonnal ki is próbálhat az újdonsült tulajdonos

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp