Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokan otthon nyomtatják ki a vonatjegyüket

Dotkom

Sokan otthon nyomtatják ki a vonatjegyüket

Semmi illegálisra ne gondoljunk, ugyanis a tavaly novemberben indult otthoni jegynyomtatási lehetőséggel eddig ötvenezren éltek.

A MÁV négy éve bevezetett internetes jegyértékesítési rendszerében több mint két és fél millió belföldi vasúti jegyet vásároltak az utasok, a tavaly novemberben indított otthoni jegynyomtatás lehetőségével pedig  több mint ötvenezer tranzakció során éltek – közölte a MÁV-Start Zrt. hétfőn.

Az MTI érdeklődésére a vasúttársaság közölte, hogy jelenleg az összes vasúti jegyeladás 3,5 százalékát teszi ki az internetes értékesítés. Az elvárt tendencia érvényesül, mert folyamatosan növekszik az internetes értékesítési csatornát igénybe vevők száma – írták. Az internetes jegyértékesítés nem hozott anyagi megtakarítást a cég számára, viszont a szolgáltatás fejlesztéssel többlet lehetőséget nyújtanak az utasoknak – tették hozzá.

Közleményében a MÁV-Start emlékeztet arra, hogy otthoni jegynyomtatással a belföldi menetjegyeket, pót- és helyjegyeket, élőállat- illetve kerékpárjegyeket lehet vásárolni, akár az utazás előtt 60 nappal, elővételben is. Az internetes jegyértékesítés fejlesztése folyamatos, az idén májustól a mobilegyenleg terhére is vehető online teljes árú belföldi menetjegy, hely- és pótjegy, élőállat- és kerékpárjegy, és az ilyen módon megváltott vasúti jegyek esetében is van lehetőség az otthoni nyomtatásra.

Sokan éltek a 2010 októberétől bevezetett internetes nemzetközi jegyvásárlási lehetőséggel is, az idén így eladott jegyek száma elérte a 40 ezret – közölte a MÁV-Start. A személyszállító vasúttársaságnak továbbra is célja, hogy a jegyvásárlást érintő fejlesztéseivel az utasok elvárásaihoz igazodva, minél kényelmesebbé és egyszerűbbé tegye a menetjegyváltást, és ezzel a szolgáltatást igénybevevők körét tovább bővítse – hangsúlyozta MÁV-Start közleményében.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés